Evde bebek maması nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Evde bebek maması nasıl yapılır?
  2. Evde Doğal biberon maması nasıl yapılır?
  3. Gece maması nasıl yapılır?
  4. Arı Mama pirinç unu biberon maması nasıl yapılır?

Evde bebek maması nasıl yapılır?

Mamayı hazırlamak için ilk önce havuçların kabuklarını soyun, ardından havuçla beraber kabakları küp küp doğrayın. Tencerenin içine karışımı ekleyip üzerine pirinç ve su koyun. Sebzeler iyice yumuşadıktan sonra şişene kadar pişirin. Daha sonra suyu ekleyip blenderda püre kıvamı elde edin.

Evde Doğal biberon maması nasıl yapılır?

1 tatlı kaşığı pekmez Su, pirinç unu ve irmiği cezveye alıp devamlı karıştırarak kaynatın. Ilıdıktan sonra pekmez katın. Kaşıkla yedirebilirsiniz veya biraz daha su ekleyip biberonla da verebilirsiniz. (Tabii ki biberonun ucunu biraz genişletmelisiniz.)

Gece maması nasıl yapılır?

İrmiği şişene kadar su veya sütle haşlayın ve üzerine pirinç ununu ekleyin. Ardından ılıması için kenara alın. Üzerine muzu ve bisküviyi ezip, içerisine ilave edin. Hava almayacak kavanozlarda saklayıp gece bebeğinize yedirebilirsiniz.

Arı Mama pirinç unu biberon maması nasıl yapılır?

Pirinç unu biberon maması bebeklerin severek tükettiği bir mama olmaktadır. Bebekler için kaynatılmış ve ılımaya bırakılmış olan suyun içine ki burada ölçü genelde 180 ml su olmaktadır, 3 ya da 3 buçuk yemek kaşığı pirinç unu eklenerek karıştırılırsa biberonla içilebilecek bir mama elde edilebilir.