657 idari izin nedir?

İçindekiler:

  1. 657 idari izin nedir?
  2. Devlet memuru 9 gün işe gitmezse ne cezası alır?
  3. Çekilmiş sayılma nedir?
  4. Devlet memurları hangi durumlarda işten atılır?

657 idari izin nedir?

İdari izin 657 sayılı kanun kapsamında yer alan devlet memurlarını kapsayan bir izin türüdür ve idari izin bir bakıma kişinin çalıştığı kamu kurumu tarafından verilen izin anlamını taşımaktadır. İdari izin, Bakanlar Kurulu kararıyla çalışma gününün tatil edilmesidir.

Devlet memuru 9 gün işe gitmezse ne cezası alır?

Mazeretsiz veya izinsiz olarak kesintisiz şekilde 3, 4, 5, 6, 7, 8 veya 9 gün göreve gelmeyen memura, fiilin ağırlık derecesine göre; bulunduğu kademedeki ilerlemesinin 1 – 3 yıl durdurulması suretiyle KADEME İLERLEMESİNİN DURDURULMASI cezası verilir.

Çekilmiş sayılma nedir?

Mezuniyetsiz veya kurumlarınca kabul edilen mazereti olmaksızın görevin terk edilmesi ve bu terkin kesintisiz 10 gün devam etmesi halinde, yazılı müracaat şartı aranmaksızın, zımni istifa talebine çekilmiş sayılma denilmektedir. Uygulamada çekilmiş sayılmaya müstafi tabiri kullanılmaktadır.

Devlet memurları hangi durumlarda işten atılır?

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre memuriyetten çıkarılma veya atılma; bir memurun devlet memurluğuna kabul edilme şartlarından (m.48) herhangi birini taşımadığının sonradan anlaşılması veya memurluk esnasında bu şartlardan herhangi birini kaybetmesi halinde memuriyet görevine son verilmesidir (657 sayılı Kanun ...