HGS kayboldu ne yapmalıyım?

İçindekiler:

  1. HGS kayboldu ne yapmalıyım?
  2. HGS yi yapıştırmaya gerek var mı?
  3. HGS iadesi nasıl alınır?
  4. PTT HGS almak ne kadar?
  5. HGS indirimli ceza tutarı nedir?
  6. HGS yi plakadan okur mu?

HGS kayboldu ne yapmalıyım?

Etiketim yıprandı/eskidi/kayboldu ne yapmalıyım? İlgili satış temsilciniz ile iletişime geçmeniz durumunda firmanıza yeni etiketler tanımlanacaktır.

HGS yi yapıştırmaya gerek var mı?

Geçiş ücreti, gişelerde yer alan kameralarla belirlenen aracınızın plakasına bağlı HGS hesabından aynı gün içerisinde cezasız olarak tahsil edilecektir. ... Buradan etiket yapıştırmaya gerek olmadığı sonucu çıkarılabilmektedir.

HGS iadesi nasıl alınır?

İptal edilen ürünlerde HGS hesabında kalan bakiye ürün sahibinin başvurusu üzerine iptal tarihinden itibaren 1 (ay) sonrasında ürün sahibine nakit olarak tüm PTT İşyerlerinden iade edilmektedir.

PTT HGS almak ne kadar?

PTT şubelerinde satılan HGS etiket ilk alım ücreti 12,5 TL, kart ücreti ise 25 TL'dir. HGS etiketi ve kartı PTT şubelerinin yanı sıra bankalarda da satılır. Bazı bankalar maaş veya kredi kartı müşterileri ile otomatik ödeme talimatı oluşturan müşterilerine HGS kart ve etiketini ücretsiz olarak verebilir.

HGS indirimli ceza tutarı nedir?

HGS Kaçak Geçiş İndirimi Ceza tebliğ edilmeden veya tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içinde ödeme yapılması durumunda, geçiş ücreti hariç 4 kat idari para cezası üzerinden diğer trafik cezalarında olduğu gibi %25 indirim uygulanır.

HGS yi plakadan okur mu?

HGS'de okuma tepeden oluyor ve plakayı okuyor. Vatandaşların yüzde 40'ı HGS etiketi olmadan geçiş yapmış bu yüzden plakaya bakılıyor. Etiketten araca ait bilgiler var. O bilgiler ve plaka ile doğrulanıyor.