Regülasyon ne demek?

İçindekiler:

  1. Regülasyon ne demek?
  2. Regülasyon ne demek FTR?
  3. Regülasyon Tıbbı ne demek?
  4. Regüle ne demek sağlık?
  5. Regülasyon ne demek TDK?
  6. Regülasyon ne is yapar?
  7. BTR nedir tıp?
  8. Regülasyon ne demek biyoloji?
  9. Regülasyon nedir niçin yapılır?
  10. Regüle ne demek TDK?
  11. Regülasyon nedir örnek?
  12. Regülasyon ne demek tir?
  13. Regüle etmek ne demek borsa?
  14. BT sınıfı ne demek?
  15. BTR Coin nedir?
  16. Finansal Regülasyon ne demek?
  17. Eksprese etmek ne demek?
  18. Regüle işleminin amacı nedir?
  19. Regülasyon takibi nedir?
  20. Regüle ne demek elektronik?

Regülasyon ne demek?

Regülasyon, Özel sektör ve kamu teşebbüslerinin faaliyetlerini yürütüş tarzlarını kontrol altında tutma amacıyla konulan kurallar diye ifade edilebilmektedir. Regülasyon devlet kadar eski bir olgudur.

Regülasyon ne demek FTR?

Regülasyon kelime anlamı olarak düzenleme / ayarlama demektir. Bir bebek doğduğu andan itibaren, duygusal regülasyonu öğrenmeye başlar. ... İlk haftalarda bebek fiziksel açıdan rahat olduğunda, meme emerken, annesinin kucağında ya da hafifçe sallanırken haz belirtileri gösterir.

Regülasyon Tıbbı ne demek?

Kişilerin duygusal ve davranışsal sorunlarının çözümünü, ruh sağlıklarının geliştirilmesi ve korunmasını amaçlayan tekniklerin genel adıdır.

Regüle ne demek sağlık?

Regüle olmak ise anlatılan sistemin düzen ve ayar içerisinde olması anlamını taşımaktadır. Ayrıca hukuk alanında da kullanımına yer verilen bu regüle kelimesinin asıl kullanıldığı alan fiziktir. Sağlık sistemlerinde olsun, elektronik sistemler de olsun sürekli kullanımda olan bir kelimedir.

Regülasyon ne demek TDK?

Regüle etmek bir şeyi düzenlemek anlamında kullanılır. Bu bakımdan regülasyon da bu eylemin isimleştirilmiş halidir. Manası bakımından düzenleme ya da ayarlama olarak kullanılmaktadır. Köken olarak Fransızca kökenli bir kelime olup Türkçeye yerleşmiştir.

Regülasyon ne is yapar?

Regülasyon düzenleme, ayarlama anlamına gelmektedir. Elektrik devrelerinde yapılan düzenleme ise regülasyon olarak adlandırılır. Regülasyon yapan birime ise regülatör denilmektedir.

BTR nedir tıp?

Bilgisayarlı tomografi; x-ışını kullanılarak vücudun incelenen bölgesinin kesitsel görüntüsünü oluşturmaya yönelik radyolojik teşhis yöntemidir. Bu yöntemle klasik röntgenogramlardaki üst üste düşme (superpozisyon) ortadan kaldırılmıştır. Görüntüleri röntgenden çok daha ayrıntılıdır.

Regülasyon ne demek biyoloji?

Canlı organizma tüm gen ürünlerinin eş zamanlı bir şekilde ve aynı oranlarda üretimine gereksinim duymadığı için, enzimlerin ve diğer makromoleküllerin sentezini regüle eder (düzenler). Bu kontrol global olarak, gen ifadesinin regülasyonu adını almaktadır.

Regülasyon nedir niçin yapılır?

Elektrik sisteminde voltajın fazla gelmesinden kaynaklanan zararı engelleyecek olan işleme regülasyon denilmektedir. Regülasyon voltaj miktarının olması gereken düzeyde tutulmasını sağlamaktadır. Yüksek voltaj gereken alanda voltajı maksimum ya da maksimuma yakın değerde tutmaktadır.

Regüle ne demek TDK?

Regüle etmek bir şeyi düzenlemek anlamında kullanılır. Bu bakımdan regülasyon da bu eylemin isimleştirilmiş halidir. Manası bakımından düzenleme ya da ayarlama olarak kullanılmaktadır. Köken olarak Fransızca kökenli bir kelime olup Türkçeye yerleşmiştir.

Regülasyon nedir örnek?

Asgari ücretin belirlenmesi, döviz kuru kontrolü, rekabetin düzenlenmesi yönünde yapılan uygulamalar, fiyat kontrolleri, uluslararası ticaretin tarifeler, miktar kısıtlamaları, kotalar gibi düzenlemelerle kontrol altında tutulması, kamu iktisadi teşebbüslerinin görev zararlarının hazineden karşılanması ve hazineden ...

Regülasyon ne demek tir?

Regülasyon, devletin ekonomiye direkt müdahale ettiği çeşitli iktisat politikası araçlarından biridir. Devlet bu müdahalesini çeşitli alanlarda, piyasaya giriş çıkışı düzenleyici yasal tekeller oluşturarak yapmaktadır. Regülasyonlar devlet tarafından ekonomik ve sosyal amaçlara yönelik olarak uygulanmaktadır.

Regüle etmek ne demek borsa?

tdk'ya gore: fransızca regülasyon (regulation) sözü "1. hukuksal düzenleme, talimat, 2. şirket, dernek ve benzeri kurumların kuruluş ve işleyişlerini düzenleyen kuralların tümü, 3. menkul kıymet satın almak için bankalar tarafından verilecek kredileri düzenleyen yönetmelik." gibi anlamlar içermektedir.

BT sınıfı ne demek?

Türkiye'de temel eğitimde bilişim teknolojleri dersi öğretim programının uygulanması sürecinde yararlanılan temel öğrenme ve öğretme ortamı olarak kullanılan sınıflara “Bilişim Teknolojileri (BT) Sınıfı” denir. Bilişim teknolojisi sınıfları bilgisayar laboratuarı ve bilgisayar sınıfı olarak da bilinmektedir.

BTR Coin nedir?

Bitrue Coin (BTR), Bitrue borsasındaki yerel varlıktır. BTR, alım satım ücreti kesintileri, projelere göre nakit mevduatlar, listelemeler için oylama, varlık yönetimi programları ve kredi programları gibi tüm Bitrue işlerini desteklemek için tasarlanmıştır.

Finansal Regülasyon ne demek?

Başka bir ifade ile finansal regülasyon, kamu kesiminin düzenleyici otorite olması nedeniyle finansal piyasada yer alan aktörlerin ekonomik kararlarına ve davranışlarına kendi sosyal amaç fonksiyonunu artırmak amacıyla koyduğu kurallar ve kısıtlamalardır (Yay, vd., 2004).

Eksprese etmek ne demek?

Genetik bir yapıdan kaynaklanan yapı veya aktivitedir. Bir genin, uygun şartların olması halinde veya zamanın gelmesi durumunda okunarak içeriğindeki bilginin aminoasit ve protein sentezinde kullanılmasıdır.

Regüle işleminin amacı nedir?

Regüle devresi: Gerilimin belirli sınırlar içinde kalması istenir. Güç kaynaklarında giriş gerilimindeki veya çıkışa bağlı yükte oluşan değişimlerin çıkış gerilimini etkilememesi önemlidir. ... Güç kaynaklarının çıkış gerilimlerini sabit tutma işlemine regülasyon denir.

Regülasyon takibi nedir?

Regülasyon, devletin ekonomiye direkt müdahale ettiği çeşitli iktisat politikası araçlarından biridir. Devlet bu müdahalesini çeşitli alanlarda, piyasaya giriş çıkışı düzenleyici yasal tekeller oluşturarak yapmaktadır. Regülasyonlar devlet tarafından ekonomik ve sosyal amaçlara yönelik olarak uygulanmaktadır.

Regüle ne demek elektronik?

Güç kaynaklarının çıkış gerilimlerini sabit tutma işlemine regülasyon denir. Regülasyon için kullanılan devreye de regülatör devresi denir. Elektronik cihazlara sabit değerde DC sağlamak için çeşitli tiplerde regüle devreleri geliştirilmiştir.