Kiraz ilaçlama ne zaman yapılır?

İçindekiler:

  1. Kiraz ilaçlama ne zaman yapılır?
  2. Kiraz ağacının bakımı nasıl yapılır?
  3. Kiraz ağacı kaç günde bir sulanır?
  4. Kiraz ağacına hangi gübre verilir?
  5. Kiraz Çiçekken ilaçlanır mı?
  6. Kiraz kurdu nasıl önlenir?
  7. Kiraz ağacı nasıl yetiştirilir?
  8. Kiraz ağacı neden kurur?
  9. Meyve ağaçlarına yaprak gübresi ne zaman atılır?
  10. Iç kurdu ilacı ne zaman atılır?
  11. Kiraz ağaçta neden Kurtlanır?
  12. Kiraz kurdu insana zarar verir mi?
  13. Kiraz fidanı suyu sever mi?
  14. Kiraz yaprak ne zaman döker?
  15. Kiraz ağacı neyi sever?

Kiraz ilaçlama ne zaman yapılır?

İlaçlama, ağaçların kış uykusunda olduğu dönemde ve en geç gözler uyanmadan 3-4 hafta öncesine kadar yapılmalıdır. Hastalıklı tomurcuk ve kanser yarası bulunan dal ve sürgünler budanarak bahçeden uzaklaştırılmalıdır.

Kiraz ağacının bakımı nasıl yapılır?

Kiraz ağacının bakımı şu şekilde yapılmaktadır;
  1. Kiraz ağaçları 4 yaşında iken budama işlemi yapılır. ...
  2. Budama sonrası mutlaka ilaçlama yapılmalıdır.
  3. Toprak analizi yapıldıktan sonra gübreleme işlemi yapılır. ...
  4. Her yıl bahar aylarında toprağın havalandırma işlemi yapılır. ...
  5. Hasat zamanı önemlidir.
BE

Kiraz ağacı kaç günde bir sulanır?

Kiraz fidanın sulanması bulunduğu konum ve toprak yapısına göre değişiklik göstermektedir. Genel olarak 10-15 günde bir defa sulanması yeterli olacaktır. Kışın iklimin çok kurak gitmediği bölgelerde sulama yapılmasına gerek yoktur. Bir fidanının su ihtiyacını ağaç yaşı*20-25 litre olduğunu unutmamak gerekir.

Kiraz ağacına hangi gübre verilir?

Dekara 2-3 ton ahır gübrelemesi uygundur. Verimdeki bir ağaca ortalama değer olarak her yıl, 2-3 kg. Amonyum Sülfat, 1 kg. Triple Süper Fosfat , 1 kg.. Potasyum verilmelidir.

Kiraz Çiçekken ilaçlanır mı?

Kiraz ağaçları mevsiminde budamadan sonra zararlı böceklerden korunması için ilaçlama yapılır. ... Böylece zararlı böceklerin ağaca zarar vermesi önlenmiş olur. Çiçeklenme sırasında ise çiçeklerin dökülmemesi ve soğuk almaması için antifriz ilaçlaması uygulanır.

Kiraz kurdu nasıl önlenir?

Kültürel Önlemler: Hasat yapılırken ağaç üzerinde meyve bırakılmamalı. Yere dökülen kurtlu kirazlar toplanıp derin çukurlara gömülmeli, sonbaharda toprak işlemesi ve yabancı ot temizliği yapılmalıdır. Kiraz bahçeleri tesis edilirken erkenci çeşitlerle geççi çeşitler karıştırılarak dikilmemelidir.

Kiraz ağacı nasıl yetiştirilir?

Kiraz Fidanı Yetiştirme Püf Noktaları -Fidanın dikildiği alan şiddetli rüzgardan korunaklı olmalıdır. -Toprak geçirgen ve organik açıdan zengin olmalıdır. -Dikimden önce fidan yan köklerden ve yaralanmış köklerden temizlenmelidir. -Hava koşulları da dikkate alınarak sulama yapılmalıdır.

Kiraz ağacı neden kurur?

Kuruma Nedenleri Bu kapsamda genel olarak topraktan kaynaklı sebepler olabileceği gibi sulama gibi insan kaynaklı hatalardan ötürü de ağaçların kuruması söz konusu olabilmektedir. yanlış ilaçlama, yanlış gübreleme, aşırı sulama ya da az sulama gibi nedenlerden ötürü kuruma gerçekleşebilmektedir.

Meyve ağaçlarına yaprak gübresi ne zaman atılır?

Meyve ağaçlarında gübre uygulama zamanı bölgenin iklimine göre değişmekle beraber iç Anadolu bölgemizde Şubat veya Mart aylarında kışı şiddetli olan kesimlerde ise Mart, Nisan veya Mayıs aylarında yapılmalıdır.

Iç kurdu ilacı ne zaman atılır?

Mücadelede hedef her döle ait larva çıkışı süresince ağaçları ilaçlı bulundurarak yumurtadan çıkan larvaları meyve içine girmeden öldürmektir. büyüklüğüne ulaştığında (Tahminen Mayıs ayının sonu-Haziran ayının ilk haftası).

Kiraz ağaçta neden Kurtlanır?

Kirazda kurt yapan 'kiraz sineği. ' Bu sinek, kiraz pembeleşince, kabuğunu delerek etli bölümüne yumurta bırakıyor. Bu yumurta çatlayınca larva (kurt), daha sonra da sinek oluyor. ... Tuzağa yakalanan sinek sayısı artınca ilaçlama yapılıyor.

Kiraz kurdu insana zarar verir mi?

Örneğin kirazı kurduyla yiyin. Bu meyve iç kurtları en temiz protein kaynakları olabilir. Kirazın içinde bulunan kurdun protein bakımın zengin olduğu düşünülürse yemekte hiçbir sakınca yoktur" dedi.

Kiraz fidanı suyu sever mi?

Kiraz Ağacı Sulama, KİRAZ BAHÇELERİNDE SULAMA : Düzenli olmak koşuluyla yıllık yağış miktarı 600 mm nin üzerinde olan yerlerde kiraz bahçeleri sulanmasına gerek yoktur. ... Bu yüzden gereğinden fazla sulamak yerine bahçenizin, tarlanızın normal su ister hale gelmesi gerekmektedir.

Kiraz yaprak ne zaman döker?

Kiraz Ağacı Yaprak Döker mi? Baharın müjdecisi kiraz ağaçları maalesef kış aylarını yapraklarını döktüğü için çıplak bir görüntü ile geçirmektedir.

Kiraz ağacı neyi sever?

İKLİM: Kiraz ağaçları sıcak bir büyüme sezonu,kış mevsiminde belli bir süre dinlenme,yağmursuz bir çiçeklenme ve hasat dönemini severler. Kiraz,soğuklama ihtiyacı yüksek bir meyve türüdür.1000 saatin üstünde soğuklama ister.Bu ihtiyacı karşılanmaz ise düzensiz çiçeklenme ve çiçek silkmeleri görülür.