Kanal tedavisi ve kaplama yapılan diş ağrır mı?

İçindekiler:

  1. Kanal tedavisi ve kaplama yapılan diş ağrır mı?
  2. Kanal tedavisi gören diş neden ağrır?
  3. Kaplama diş ne kadar zamanda oturur?
  4. Diş kesimi sonrası ne yapılır?

Kanal tedavisi ve kaplama yapılan diş ağrır mı?

Kanal tedavisi ağrıya neden olmaz; aksine ağrının giderilmesi için uygulanır. İlgili diş ve çevre dokular lokal anestezi ile uyuşturulur. Tedavi sırasında hasta ağrı hissetmez. Ancak bazı vakalarda hasta az da olsa rahatsızlık duyabilir.

Kanal tedavisi gören diş neden ağrır?

Kanal tedavisi sırasında dişin sinirleri alınmaktadır, bu yüzden kanal tedavisi görmüş bir diş, dış uyaranlardan etkilenmemektedir. Tedavi sonrasında ilk birkaç hafta hafif ağrı veya çiğnemede hassasiyet olabilir çünkü dişin de vücudumuzdaki her doku gibi iyileşmek için zamana ihtiyacı vardır.

Kaplama diş ne kadar zamanda oturur?

Bu nedenle kurallara uygun yapılan dişler uygun kullanım sonunda sizlere en az 10-15 sene hizmet verecektir. Ne kadar sürede yeni porselen dişlerime kavuşabilirim? Yaklaşık olarak 5-7 güne yayılmış üç seansta -yaklaşık bir hafta içinde- yeni dişlerinize kavuşabilirsiniz.

Diş kesimi sonrası ne yapılır?

Diş etleri iyileştikten sonra protez dişler takılır. Diş köprüsü tedavisi ise dişler arasında tek bir dişin kaybedilmesiyle yapılır. Dişin kaybı hem görsel hem işlevsel olarak sıkıntı yaratır. Bu yüzden kaybolan dişe komşu dişlerden destek alınarak köprü kurulur.