Bitirme tezi kaynakça nasıl yazılır?

İçindekiler:

  1. Bitirme tezi kaynakça nasıl yazılır?
  2. Bildiri Kaynakçası nasıl yazılır?
  3. Editörü olan kitap Kaynakçası nasıl yazılır?
  4. Bir tez nasıl kaynak gösterilir?
  5. Makalelerin Kaynakçası nasıl yazılır?
  6. Bölümlü kitap Kaynakçası nasıl yazılır?
  7. Tezde internet kaynağı nasıl gösterilir?
  8. Bir kitaptan alıntı nasıl yapılır APA?

Bitirme tezi kaynakça nasıl yazılır?

Kaynakçalar oluşturulurken, önce yazar adı, sonra eserin adı, daha sonra eserin yayınlandığı yayın evi ya da kitabevi, en sonunda da eserin basıldığı şehir, son olarak da eserin basıldığı yıl yazılır. Bu bilgiler yazılırken, aralarına virgül "," işareti konulur.

Bildiri Kaynakçası nasıl yazılır?

KAYNAKÇA YAZIMI: Kaynakça, makale metnin sonunda, yeni bir sayfadan başlamalı ve metin kısımları paragraf başı olmadan iki yana yaslanmış olmalıdır. Metinde içinde geçen tüm kaynaklar “Kaynakça” listesinde bulunmalıdır. Kaynakça bölümünde kaynaklar yazar soyadına göre alfabetik sıra ile yazılmalıdır.

Editörü olan kitap Kaynakçası nasıl yazılır?

Editörlü kitabın tamamına veya editörün yazdığı kısımlara “Kitap-Editörlü” kapsamında atıf yapılır. Editörlü kitabın içindeki bölümlere ise “Kitap Bölümü” türünde atıf yapılır. Editör Adı ve Soyadı (ed.), Kitap Adı (Basım Yeri: Yayıncı, Basım Yılı), Cilt/Sayfa Numarası.

Bir tez nasıl kaynak gösterilir?

Yazar Adı Soyadı, Tez Adı (Yüksek Lisans Tezi/Doktora Tezi, Üniversite Adı, Yıl; Sayfa Numarası. Yazar Soyadı, Tez Adı, Sayfa Numarası.

Makalelerin Kaynakçası nasıl yazılır?

Makalede Kaynakça Nasıl Yazılır?
  1. Yazarın Adı (soyadı, adı şeklinde)
  2. Eserin Yayın Tarihi (ayraç içinde yazılır)
  3. Makale Adı (başka bir makaleden yararlanılması durumunda)
  4. Dergi Adı (koyu ya da italik font kullanılır)
  5. Eserlerin Cilt Numarası, Sayısı, Sayfa Numaraları
BE

Bölümlü kitap Kaynakçası nasıl yazılır?

Bölüm Yazarının Adı Soyadı, “Bölüm Adı”, çev. Çeviren, Kitap Adı, ed. Editör Adı Soyadı (Basım Yeri: Yayıncı, Basım Yılı), Cilt/Sayfa Numarası. Ulrich Rudolph, “Mâtürîdîliğin Ortaya Çıkışı”, çev.

Tezde internet kaynağı nasıl gösterilir?

Elektronik Kaynakların Kaynakçası Nasıl Yazılır Yazımızda, ödevimizde veya tezimizde internetten aldığımız bilgiler var ise bu bilgilere işaretleyerek (numara verilebilir) yazının en altında bu bilgileri hangi internet ortamından aldığımızın bilgileri veya adresleri (linkleri) kaynakça olarak belirtilir.

Bir kitaptan alıntı nasıl yapılır APA?

APA belgelendirme sistemi sosyal bilim alanlarında en yaygın olan sistemdir. Dipnot ve bölüm sonu notlarının yerine metin içinde parantezler kullanılarak alıntılar yapılır. Parantez içlerinde alıntı yapılan yazarın soyadı, eserin yayın yılı ve gerekiyorsa sayfa numarası yer alır.