Vay haspam ne demek?

İçindekiler:

  1. Vay haspam ne demek?
  2. Hasbal nedir?
  3. Haspam Kelime anlamı ne demek?
  4. Kanki nın anlamı nedir?
  5. Mustarip TDK ne demek?
  6. Muzdarip ne demek TDK?
  7. Haspam ne demek ekşi sözlük?

Vay haspam ne demek?

Eskiler sever haspam kelimesini"bak sen şu havalara", "büyümüş de küçülmüş", "sen kendini ne zannediyorsun yer cücesi!" anlamında bolca kullanmışlardır. Bu tuhaf kelime, kaynağı olan Arapça'da "çakıl taşı" anlamına gelmektedir.

Hasbal nedir?

Hasbal ın anlamı nedir? > TDH Edebiyat Terimleri Sözlüğü - Bu sözcük edebiyat terimleri sözlüğünde yer almaktadır. Anlamı-Açıklaması: Konuşma, durumunu anlatma.

Haspam Kelime anlamı ne demek?

Türk Dil Kurumuna göre haspam, uygunsuz ve yakışıksız nitelik taşıyan kızlar ve kadınlar için kullanılmakta olan bir kelimedir. Kadınlara hakaret içeren bir kelimedir. Kullanımı ve söylemi uygun olmayan bir sözcüktür. Haspa kelimesi de tıpkı haspam kelimesi gibi kullanılmakta olan ama şaka yollu söylenen bir kelimedir.

Kanki nın anlamı nedir?

Kanki, 2013 FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası resmi maskotudur. Adını Türkçede Can Dostu, Kan Kardeşi anlamlarına gelen "Kanka" kelimesinden alan "Kanki", 1 yaşında bir kangal cinsi köpek yavrusudur.

Mustarip TDK ne demek?

TDK muzdarip diyor. Dil Derneği mustarip. ... Benzer şekilde TDK'nın ızdırap önerisine Dil Derneği ve Necmiye Alpay ıstırap karşılığını veriyor. Muzdarip acı çeken, sıkıntılı, dertli anlamlarına geliyor.

Muzdarip ne demek TDK?

TDK'nın güncel yazım kılavuzunda sık sık aranan bu kelimelerden biri de 'muzdarip'tir. MUZDARİP NE DEMEK: Izdırap ve acı çeken anlamındadır.

Haspam ne demek ekşi sözlük?

has+pampa kelimelerinin ilk hecelerinden türetilmiş olan bir hitabet şekli. olumsuz bir anlamı yoktur... solcuların (özellikle kadın solcuların) sık kullandığı bir söz.