Mide kanseri ameliyatında kaç gün hastanede kalınır?

İçindekiler:

  1. Mide kanseri ameliyatında kaç gün hastanede kalınır?
  2. Organ nakli kimlere yapılmaz?
  3. Mide kanserinden kurtulmak mümkün mü?
  4. Mide kanseri olan hastalar iyileşir mi?
  5. Kimler organ bağışı yapamaz?
  6. Organ nakli neden beyin ölümü gerçekleşmiş kişilerden yapılır?
  7. Organ bağışında aile izni gerekir mi?

Mide kanseri ameliyatında kaç gün hastanede kalınır?

Ameliyat genel anestezi altında gerçekleştirilir ve ortalama 2 saat sürer. Bu ameliyat uzun yıllardır uygulanan açık cerrahi yöntemle yapılabildiği gibi günümüzde laparoskopik yaklaşımla da uygulanabilir. Ameliyat sonrası ortalama 5-6 gün hastanede kalınır.

Organ nakli kimlere yapılmaz?

Kişi hastanenin herhangi bir kliniğinde bile ölmüş olsa, solunum cihazına bağlı değilse ve beyin ölümü olmamışsa bu kişilerden organ nakli yapılamaz.

Mide kanserinden kurtulmak mümkün mü?

Erkeklerde kadınlara oranla daha fazla rastlanmaktadır. Mide kanseri, son yıllarda teknolojik gelişmeler ve tıbbın ilerlemesi ile erken teşhis edilip kontrol altına alınabilmektedir. Doğru tedavi, uzman kontrolü ve doğru beslenme ile mide kanserinden kurtulmak mümkün olmaktadır.

Mide kanseri olan hastalar iyileşir mi?

Erken teşhis mide kanserinde hayat kurtarıcıdır: Mide kanseri genellikle geç dönemlerine kadar şikayet vermeyen sinsi bir hastalıktır. Bu nedenle hastaların çoğunluğu yakalandığında ileri evrelere ulaşılmış olmaktadır. Erken teşhis edildiğinde ise tamamen iyileşme sağlanabilmektedir.

Kimler organ bağışı yapamaz?

Bir kimse, sağlığında organ bağışında bulunmuş olsa bile, beyin ölümü gerçekleşmesi halinde sırasıyla eşi, reşit çocukları, anne veya babası veya kardeşlerinden birisinin; bunlar yoksa yanında bulunan herhangi bir yakınının muvafakati olmaksızın organ ve dokuları alınmamaktadır.

Organ nakli neden beyin ölümü gerçekleşmiş kişilerden yapılır?

Kalp gibi hayati bir organ için ise kadavradan nakil zorunludur. Kadavradan organ nakli, sadece yoğun bakımlarda çoğunlukla beyin kanaması, ağır kafa travmaları, trafik kazaları gibi sebeplerle solunum cihazına bağlı yatan, beyin ölümü gelişmiş kişilerden yapılabilir.

Organ bağışında aile izni gerekir mi?

Kanunun ifadesi bu şekilde olmasına rağmen genel uygulama gereği bugün için ülkemizde aileden izin alınmadan organlar alınmaz. Bağış belgesi olsa da olmasa da muhakkak aile izni alınması şarttır. Önce ölüden kan örneği alınır. Kan grubu ve doku özellikleri tespit edilir.