Opak ne demektir anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Opak ne demektir anlamı nedir?
  2. Opak ne demektir TDK?
  3. Fen Bilimleri saydam ne demek?
  4. Pürüzlü maddeler nelerdir örnekler?

Opak ne demektir anlamı nedir?

Türk Dil Kurumu'na göre ise opak kelimesinin sözlük anlamı; donuk ve mat renk olarak bilinmektedir. Aynı zamanda opak kelimesinin anlamı şeffaf olmayan manasına da gelmektedir. Türk Dil Kurumu'na göre opak kelimesi saydam kelimesinin zıt anlamlısı olarak da bilinmektedir.

Opak ne demektir TDK?

Opak kelimesi saydam kelimesinin karşıt anlamlısıdır. Yani opak Türk dil kurumunun sözlüğünde şeffaf olmayan olarak kullanılır. Opak madde mattır. Evet mat kelimesi ile opak kelimesi de eş anlamlıdır.

Fen Bilimleri saydam ne demek?

Eğer bir ışık kaynağından çıkmış olan ışık ışını karşılaştığı nesnenin içerisinden geçebiliyor ise bu nesne saydam madde olarak isimlendirilmektedir. Saydam maddelere örnek olarak; hava, su ya da cam gösterilebilmektedir.

Pürüzlü maddeler nelerdir örnekler?

Pürüzlülük; dokunulduğunda kendini hissettiren, girinti ve çıkıntıları olan maddeler pürüzlü maddeler olarak tanımlanır. Araç lastikleri, ağaç gövdeleri gibi maddeler pürüzlü alanlara örnektir. Pürüzsüzlük; yüzeyi düz olan dokunulduğunda kayma hissi yaşatan maddeler ise pürüzsüz maddeler olarak tanımlanır.