Basket atışı nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Basket atışı nasıl yapılır?
  2. Basketbol nasıl oynanır uzun?
  3. Basketbol kaç kişi ile oynanır ve kuralları nelerdir?
  4. Basketbolda şut nasıl çekilir?
  5. Basketbol turnike atışı nasıl yapılır?
  6. Basketbol oyun kuralları ve saha ölçüleri nelerdir?
  7. Basketbol ilk hangi topla oynandı?
  8. Basketbol potası kaç metredir?
  9. En iyi basketbol nasıl oynanır?
  10. Basketbol atış çeşitleri nelerdir?
  11. Basketbol turnike kaç adım?
  12. Basketbol ilk hangi topla Oynanmistir?

Basket atışı nasıl yapılır?

Şut atan elin baskın elindir; o, yazdığın ve top sürerken en rahat hissettiğin eldir. Şut atan dirseğini kalçana sıkıca tuttur ve topu basketbol topunun altındaki parmak uçlarında dengeli tut. Topu çenene kadar kaldır ve dizlerini bükerek çömel.

Basketbol nasıl oynanır uzun?

Oyun 10'ar dakikalık dört periyottan oluşur, toplam oyun süresi 40 dakikadır. Top oyunda olmadığı zamanlarda kronometre durdurulduğu için oyun süresi 40 dakikadan daha uzun sürmektedir. Oyunun amacı topu rakibin sepetinden geçirerek sayı kazanmak ve rakibin sayı yapmasına engel olmaya çalışmaktır.

Basketbol kaç kişi ile oynanır ve kuralları nelerdir?

5 kişilik takımlar halinde elle ve topla oynanan, yüksekliği 3,05 m olan pota adı verilen çemberden geçirerek kazanmaya çalışılan takım oyununa basketbol denir. Yani basketbol 5'er kişilik iki takım arasında oynanır.

Basketbolda şut nasıl çekilir?

Genel olarak şut atılırken oyuncunun vücut ağırlığı her iki ayağa eşit olarak dağıtılırken dizler hafif bükülür ve bacaklar omuz genişliğinde açılır. Şutu atacak kişi topu genel olarak hafif öne eğilmiş gövdenin önünde, yaklaşık olarak göğüs hizasında iki elle tutulur. Top parmak uçları ve başparmak yardımıyla tutulur.

Basketbol turnike atışı nasıl yapılır?

Sağdan girerken sağ adım sol adım ve zıplama biçimindedir Soldan girerken sol adım sağ adım ve zıplama biçimindedir. Sağ turnike yaparken : sağ dizkarna doğru çekilir ve sağ kolda havaya kaldırılır. Sol turnike yaparken: sol diz karna doğru çekilir ve sol kolda havaya kaldırılır.

Basketbol oyun kuralları ve saha ölçüleri nelerdir?

Alanın boyutları değişiklik göstermekle birlikte, ideal boyutlar 28 m x 15 m'dir. Oyun alanı bir orta çizgiyle ikiye ayrılır. Bu çizginin tam ortasında, orta yuvarlak denen bir daire çizilidir. Basketbol alanının karşılıklı olarak kısa kenar çizgilerinde birer pota bulunur.

Basketbol ilk hangi topla oynandı?

Artık yeni oyununu tanıtmaya hazır olduğuna inanan Naismith, 21 Aralık 1891 günü YMCA'nin resmi yayın organı The Triangle'da oyunu ve 13 kuralı yayınlattı. İlk maç da aynı gün 9'ar kişilik iki takım arasında oynandı ve 1-0 sona erdi. Bu karşılaşmada bir futbol topu kullanıldı ve pota olarak da iki şeftali sepeti.

Basketbol potası kaç metredir?

Basketbol potası, basketbolda top ile basket atılan çember dairedir. Basketbol potası çemberinin çapı 45 cm ve çemberin saha içine girintisi 1,20 metredir. Yerden yüksekliği 10 feet yani yaklaşık 3,05 metredir, NBA'da da bu yükseklik aynıdır.

En iyi basketbol nasıl oynanır?

Aşağıdaki dokuz tavsiye ile daha iyi basketbol oynamak mümkün olabilir.
  1. 1- ANTRENMAN SİZİ MÜKEMMEL YAPAR. ...
  2. 2- KALİTELİ TEKRARLAR. ...
  3. 3- KÜÇÜK ŞEYLERE ODAKLANIN. ...
  4. 4- DİSİPLİN. ...
  5. 5- RAHATINIZI BOZUN. ...
  6. 6- KENDİ ZORLUK SEVİYENİZİ OLUŞTURUN. ...
  7. 7- ASLA DAHA AZIYLA YETİNMEYİN. ...
  8. 8- KENDİNİZİ KANDIRMAYIN.
Daha fazla öğe...

Basketbol atış çeşitleri nelerdir?

BASKETBOLDA ŞUT ATMA TEKNİKLERİ
  • BASKETBOLDA ŞUT ATMA TEKNİKLERİ Top ile birlikte, rakip takımın potasına sayı kaydetmek amacı ile hücum oyuncusunun yaptığı harekete şut denir. ...
  • a-) Durarak Şut: Genel olarak sadece serbest atışlarda kullanılır. ...
  • b-) Sıçrayarak Şut: ...
  • c-) Çengelli Atış: ...
  • d-) Turnike.

Basketbol turnike kaç adım?

Turnike hareketini gerçekleştirirken iki adım atabilirsiniz. İlk adım sağ ve ikinci adım soldur. İlk adım potaya (çembere) yakınlaşmak için büyük ikinci adım ise çembere dengeli ve doğru açı ile sıçrayabilmek için küçük, bir diğer deyişle kısa atılmalıdır.

Basketbol ilk hangi topla Oynanmistir?

Artık yeni oyununu tanıtmaya hazır olduğuna inanan Naismith, 21 Aralık 1891 günü YMCA'nin resmi yayın organı The Triangle'da oyunu ve 13 kuralı yayınlattı. İlk maç da aynı gün 9'ar kişilik iki takım arasında oynandı ve 1-0 sona erdi. Bu karşılaşmada bir futbol topu kullanıldı ve pota olarak da iki şeftali sepeti.