Seyhan ne demek Osmanlıca?

İçindekiler:

  1. Seyhan ne demek Osmanlıca?
  2. Seyran ismi kuranda geçiyor mu?
  3. Seyran kadın ismi mi erkek ismi mi?
  4. Azra ne demek Osmanlıca?
  5. Asel ismi kuranda geçiyor mu?
  6. Almila ne demek Kuranda?
  7. Almira ne anlama gelir?
  8. Lina ne demek Arapça?

Seyhan ne demek Osmanlıca?

Seyhan ::: (a. h. i.) : 1) Ürdün'ün ötesinde, Hz. Musa'nın mezarı bulunduğu şehir. 2) Adana ovasını yararak iskenderun körfezine dökülen nehir. 3) erkek ve kadın adı.

Seyran ismi kuranda geçiyor mu?

Seyran İsmi Kur'an-ı Kerim'de Geçiyor mu? : Hayır Seyran ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmiyor fakat Seyran isminin Kur'an-ı Kerim'de geçmemesi bu ismi bebeğinize koyamayacağınız anlamına gelmiyor Kur'an-ı Kerim'de geçmeyen bir çok güzel isim vardır.

Seyran kadın ismi mi erkek ismi mi?

Gezgin. Gezme, bakıp seyretme Erkek ve kadın adı olarak kullanılır.

Azra ne demek Osmanlıca?

azra / azrâ / عذرا Medine-i Münevvere'nin bir ismi. Sevgili. Mahbûbe. Delinmemiş inci.

Asel ismi kuranda geçiyor mu?

Asel İsmi Kur'an'da Geçiyor Mu? Asel ismi Kur'an'da geçmektedir. Muhammed suresinin 15. ayeti, bu sözcüğü içerir. Bu ayette cennetteki bal ırmağından bahsedilirken Asel kelimesi kullanılmaktadır.

Almila ne demek Kuranda?

Cinsiyeti kız olan bebeklere konulan isimlerden olan Almila'nın anlamı Elma gibi kırmızı yanaklı güzel anlamını taşımaktadır. Almila ismi, kur'an-ı-kerimde geçen bir ad değildir.

Almira ne anlama gelir?

Sizler için bu konuyu derledik. Almira ay tutulması sırasında ayın çevresinde gözüken kızıllık anlamına gelmektedir. Almira isminin anlamı sözlüklerde ay tutulması sırasında ayın çevresinde oluşan kızıllık olarak geçmektedir.

Lina ne demek Arapça?

Eski Yunan'da olimpiyat oyunlarında kazananlara verilen, zeytin ağacı dallarından ve yapraklarından yapılma taça Lina ismi verilmektedir. ... Arapça kökenli olan Lina isminin anlamı 'hurma' olarak tabir edilir.