Safra taşı kanali Tikarsa ne olur?

İçindekiler:

  1. Safra taşı kanali Tikarsa ne olur?
  2. Safra taşı kanaldan nasıl alınır?
  3. Safra kesesi taşının düştüğünü nasıl anlarız?
  4. Safra kesesi taşı nereye düşer?

Safra taşı kanali Tikarsa ne olur?

Eğer safra taşı safra kesesi kanalından geçip ortak safra kanalını tıkarsa o zaman karaciğerde üretilen safranın barsağa akmasına engel oluyor ve hastada sarılık gelişiyor veya ortak kanalın barsağa açıldığı özel bölgeyi tıkarsa o zaman hastada aynı anda safra kesesi iltihabı, pancreas iltihabı ve sarılık gelişiyor ve ...

Safra taşı kanaldan nasıl alınır?

Safra yollarında taş bulunması: Eğer safra yollarında bir taş varsa; ucunda tel bulunan farklı bir kanül ile safranın barsağa aktığı papil, elektrokoter aracılığı ile ( ısı verilmiş tel aracılığı ile ) kesilerek genişletilir (Sfinkterotomi).

Safra kesesi taşının düştüğünü nasıl anlarız?

Taşlar safra kanalına düşerse sarılık, idrar renginde koyulaşma, dışkı renginde açılma, ateş olabilir. Taşlar pankreas kanalını etkileyip pankreatit denilen(pankreasın bir çeşit iltihabı) durumuna yol açarsa kuşak tarzında belin her iki yanına vuran ağrı da oluşabilir.

Safra kesesi taşı nereye düşer?

Karın bölgesindeki üç dört farklı yerden açılmış olan 1'er santimetre büyüklüğündeki deliklerden, safra kesesi taşları çıkarılır. 1 gün yatış ile beraber hasta taburcu edilmekte ve ardından kısa sürede sağlıklı yaşantısına dönebilmektedir.