Kuzey Marmara Otoyolu nereden başlayıp nerede bitiyor?

İçindekiler:

  1. Kuzey Marmara Otoyolu nereden başlayıp nerede bitiyor?
  2. Kuzey Marmara Otoyolu projesi ne zaman başladı?
  3. Kuzey Marmara Otoyolu kim yapti?
  4. Yap işlet devret otoyolları kaç yıllık?
  5. Kuzey Marmara Otoyolu işletme süresi ne zaman bitiyor?
  6. Kuzey Marmara Otoyolu işletmesi kimde?
  7. Kuzey Marmara Otoyolu hangi Köprüsü bağlantı?
  8. O 7 Hangi otoyol?
  9. Osman Gazi Köprüsü yap işlet devret süresi ne kadar?

Kuzey Marmara Otoyolu nereden başlayıp nerede bitiyor?

Kuzey Marmara Otoyolu'nun trafiğe açık güzergahı İstanbul'un Avrupa yakasında Silivri ilçesi Kınalı kavşağından başlayarak, İstanbul Havalimanı bağlantı yolları da dahil olmak üzere, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne bağlanan Eyüp ilçesi Odayeri semtinde sona ermektedir.

Kuzey Marmara Otoyolu projesi ne zaman başladı?

Bu kapsamda 398,4 kilometre uzunluğunda 2x4 şeritli olarak projelendirilen ve son olarak 45 kilometrelik Nakkaş-Başakşehir kesiminin dahil edilmesiyle toplam uzunluğu 443,4 kilometreye ulaşan Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nin (KMO) yapımına 2013'te başlandı.

Kuzey Marmara Otoyolu kim yapti?

Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi, 2012 yılında gerçekleştirilen ihale neticesinde, 10 yıl 2 ay 20 günlük yatırım+İşletme süresiyle IC İçtaş İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Astaldi S.P.A. ortaklığı tarafından kazanılmış olup, köprünün temeli tarihinde gerçekleşen törenle atılmıştır.

Yap işlet devret otoyolları kaç yıllık?

22 YIL SONRA DEVLETİN Şirketler, 22 yıl 4 aylık yapım ve işletme teklifi sundu. Bu sürenin sonunda otoyol ve köprü devlete verilecek.

Kuzey Marmara Otoyolu işletme süresi ne zaman bitiyor?

Köprü temeli 'de atıldı. 10 yıl 3 ay ekleyelim üzerine (10 gün bizden): 2023/29 Mayıs 10 yıl eder +3 ay daha eklediğimizde 2023/29 Ağustos tarihinde köprü artık devletin olması gerekiyor.

Kuzey Marmara Otoyolu işletmesi kimde?

KUZEY MARMARA OTOYOLU İHALESİ SONUÇLANDI18.05.2016Kuzey Marmara Otoyolu ihalesinin sonucunda kazanan Anadolu Yakası'nda Limak Cengiz Ortak Girişimi, Avrupa Yakası'nda ise Kolin Kalyon Ortak Girişimi oldu.

Kuzey Marmara Otoyolu hangi Köprüsü bağlantı?

Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu 26 Ağustos Cuma günü düzenlenen törenle açıldı. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden ilk geçişi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindekiler Cumhurbaşkanlığı otobüsü ile yaptı.

O 7 Hangi otoyol?

Otoyol 7 , diğer adıyla Kuzey Marmara Otoyolu, Türkiye'nin Marmara Bölgesi'nde bulunan bir otoyoldur. Bu yol çift yönlü olup yön başına dörder şeritten toplam sekiz şeride sahiptir. Otoyol, İstanbul'da Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile Avrupa yakasından Anadolu yakasına transit geçiş sağlamaktadır.

Osman Gazi Köprüsü yap işlet devret süresi ne kadar?

yüklenici firmaya yapimtişletme toplam 22 yıl 4 ay (15.07.2035) tarihine kadar işletme hakkı tanınmıştır. 2013 tarihindeki döviz kuru olarak maliyeti 1 Milyar 300 Milyon Dolar olan (TL olarak 2 Milyar 355 Milyon) Osmangazi köprüsü için işletici firmaya hazine tarafından 40 bin araç geçişi garanti verilmiştir.