Hangi ülke hangi para birimini kullanıyor?

İçindekiler:

  1. Hangi ülke hangi para birimini kullanıyor?
  2. Türk Lirası hangi ülkede değerli 2021?
  3. Frank hangi ülkenin para birimi?
  4. UA Hangi ülke para birimi?
  5. Kuveyt dinarı neden çok pahalı?
  6. Türk Lirası hangi ülkede basılıyor?
  7. Hangi ülkenin eski para birimi frank dır?

Hangi ülke hangi para birimini kullanıyor?

Para Birimi Kodları Listesi
ÜlkePara BirimiNumara
ALAND ADALARIEuro978
ALMANYAEuro978
AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİAmerikan Doları840
AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİAmerikan Doları (Ertesi gün)997
121 satır daha

Türk Lirası hangi ülkede değerli 2021?

Arjantin. “Ben biraz uzaklaşmak istiyorum!” diyenlerdenseniz sizi Güney Amerika'ya doğru bir yolculuğa çıkaralım. 2021 yılında Türk lirasının değerli olduğu ülkeler arasında biraz uzak fakat bir o kadar iddialı bir destinasyon olan Arjantin'de 1 Arjantin pezosu yalnızca 0,089 Türk lirasına tekabül ediyor.

Frank hangi ülkenin para birimi?

İsviçre Liechtenstein İsviçre Frangı/Ülkeler

UA Hangi ülke para birimi?

İsveç Kronu Hakkında İsveç kronu, 1873 yılından bu yana ülkenin resmi para birimi olarak serbest piyasada işlem görüyor. İsveç dışında Aland Adaları'nda da kullanılıyor.

Kuveyt dinarı neden çok pahalı?

Kuveyt Dinarı dünyanın en pahalı para birimi olarak ün yapmış bir döviz cinsi. Kuveyt Dinarı'nın bu denli paha olmasının en temel sebebi ise kendi para birimlerine olan talebi arttırmaları. ... Kuveyt OPEC ülkeleri arasında en çok petrol üreten ülke ve ABD'nin en büyük petrol sağlayıcılarından biri.

Türk Lirası hangi ülkede basılıyor?

Türk lirası, Türkiye Cumhuriyeti'nde ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde resmî bir biçimde, Suriye Geçici Hükûmetinin kontrol etmiş bulunduğu bölgelerde ise gayri resmî bir biçimde kullanılmakta olan para birimidir.

Hangi ülkenin eski para birimi frank dır?

Ortaçagın sonlarındaki Yüz Yıl Savaşları zamanında Fransa'da Franc d'or diye bir sikke darp edilirken 16. ve 17. yüzyıllarında frank gümüşten kesilmistir (Franc d'argent). 1795 yılında frank bütün Fransa'da ondalık sistemine göre bölünmüş (1 franc = 100 centimes) bir para birimi olarak kullanılmaya başlamıştır.