Ssk'lı çalışan baba doğum izni ne kadar?

İçindekiler:

  1. Ssk'lı çalışan baba doğum izni ne kadar?
  2. Babaya doğum izni kaç gün?
  3. Babaya doğum izni kaç gün 2020?
  4. Babalık parası ne kadar?
  5. Doğum izninde maaş ödemesi ne kadardır?

Ssk'lı çalışan baba doğum izni ne kadar?

4857 sayılı İş Kanunu'na göre eşi doğum yapan erkek işçinin babalık izni süresi 5 gündür. Türk Silahlı Kuvvetleri İzin Yönetmeliği'ne göre subay ve astsubaylara normal izinlerinin haricinde eşinin doğum yapması halinde verilecek olan babalık izni süresi 10 gündür.

Babaya doğum izni kaç gün?

Memur olarak çalışanlar için babalık izni 10 gün olarak belirlenmiştir. Bu izin 657 sayılı kanunda 104. maddede yer almaktadır. Özel sektörde çalışanlar için ise babalık izni 5 gün olarak belirlenmiştir. Bu hak 4857 sayılı kanunda geçmektedir.

Babaya doğum izni kaç gün 2020?

Baba olacak erkeklerin yasal olarak bu izni kullanma hakları bulunmaktadır. Devlet nezdinde sözleşmeli personel olarak çalışan kişilerin babalık izni 2 gün olarak belirlenmiştir. 4B çalışan personeller için de babalık izni 2 gün olarak belirlenmiştir. Devlet memurları için babalık izni 10 gündür.

Babalık parası ne kadar?

Babalık parası (isyysraha) çocuğa bakan babaya verilir. Halk Emeklilik Kurumu (Kela) babalık parasını babalık izni boyunca öder. Babalık parasına örneğin girişimci, işsiz veya öğrenci olmanıza rağmen başvurabilirsiniz. Babalık parası dönemi 54 iş günü, yani yaklaşık dokuz haftadır.

Doğum izninde maaş ödemesi ne kadardır?

2020 yılında en düşük doğum izni parası geçen yıl 31 lira 96 kuruştu. 2021 yılında asgari ücret zammı ile ödenen miktar da güncellendi. 2021 yılında doğum izni yardımı alan anneler günlük en düşük 38 lira 15 kuruş alacak. Geçen sene en yüksek parası ise 234 lira 44 kuruş olarak açıklanmıştı.