Bebeklerde 2 ay aşısı yan etkileri kaç gün sürer?

İçindekiler:

  1. Bebeklerde 2 ay aşısı yan etkileri kaç gün sürer?
  2. 2 aylık bebeğe kaç tane aşı yapılır?
  3. Bebeklerde aşı sonrası ateş ne kadar sürer?
  4. Verem aşısı iltihap sıkılır mi?
  5. BCG aşısı nereye yapılır?

Bebeklerde 2 ay aşısı yan etkileri kaç gün sürer?

Aşının içeriğinde zayıflatılmış virüs veya bakteriler vardır. Bu nedenle aşılama yapıldıktan sonraki 48 saat içerisinde bazı yan etkiler görülebilir. Bu yan etkilerin başınada ateş, kusma, aşı yerinde şişme, iştahsızlık, kas ağrıları, halsizlik ve uyku hali gelebilir.

2 aylık bebeğe kaç tane aşı yapılır?

2.ay Aşı Takvimi: Bebek rutin kontrolü sırasında bebeğinizin 3 farklı aşı olması gerekmektedir. Bunlar BCG (Verem aşısı), KPA ve 5'li karma aşı'dır. BCG, yani verem aşısı, tüberküloza sebep olan mikroorganizmaya bağışıklık sağlanması için uygulanır. Bazı bebeklerde aşı yapılan yerde ufak bir iz oluşabilir.

Bebeklerde aşı sonrası ateş ne kadar sürer?

Aşıdan sonraki 7-12 gün içerisinde hafif ateş ortaya çıkabilir. %5-10'ununda 39 veya üstü ateş görülebilir. Genellikle 1-2 gün sürer. Bazı çocuklarda aşıdan 7-10 gün sonra kızamık benzeri deri döküntüleri görülebilir.

Verem aşısı iltihap sıkılır mi?

Aşı diğer aşılardan farklı olarak deri içine yapılır ve aşı yapıldıktan sonra 3 gün süreyle aşı yerine su temas ettirilmemelidir. Verem aşısı yapıldıktan 6-8 hafta sonra aşı yerinde kabarma, daha sonra kabuklanma ve iltihap akması olmaktadır.

BCG aşısı nereye yapılır?

Aşı genellikle sol omuz deltoid kasına, tek doz olarak yapılır. Aşının koruyuculuğu %80 oranındadır.