Epilepsi beyni etkiler mi?

İçindekiler:

  1. Epilepsi beyni etkiler mi?
  2. Somatoduyusal nöbet nedir?
  3. Epilepsi ilacı bırakılırsa ne olur?
  4. Ilaca dayanıklı epilepsi geçer mi?

Epilepsi beyni etkiler mi?

Epilepsi nöbetleri, ani şekilde ortaya çıkar ve beynin tümüne ya da belirli bir bölümüne yayılır. Nöbet tipleri beynin hangi bölgesinde başladığına göre değişir. Bazı epilepsi nöbetinde bilinç kaybı, kontrolsüz vücut harekeleri olabileceği gibi, bazı nöbetlerde belirtiler silik hissedilir.

Somatoduyusal nöbet nedir?

Somatoduyusal nöbet: Vücudun bir bölümünün uyuşması veya karıncalanması şeklindedir. Psişik nöbet: Ani korku, öfke ya da neşe gibi hisler ortaya çıkar. Görsel ya da işitsel halüsinasyonlar görülebilir.

Epilepsi ilacı bırakılırsa ne olur?

O şartlar yerine gelmedikten sonra ilaç kesilirse sık nöbet, üst üste nöbet hatta bilinç açılmadan sürekli büyük nöbet geçirip ölüme varacak kadar nöbet ortaya çıkabilir. En sık nöbetlerin, tekrar eden üst üste nöbetlerin sebebi ilaç kesimidir. Yani hastanın kendi kendine ilacı kesmesidir.

Ilaca dayanıklı epilepsi geçer mi?

Dr. Sabiha Keskin, en önemli şeyin nöbet türüne göre ilaç kullanmak olduğunu belirterek uygulanan tedavi hakkında şu bilgileri verdi: "Dirençli epilepsi genelde cerrahi müdahale ile düzelir ancak uyguladığımız tedaviyle gerek kalmadı.