Gelen kargoyu almazsak ne olur?

İçindekiler:

  1. Gelen kargoyu almazsak ne olur?
  2. Kargo şirketlerinin TC istemesi yasal mı?
  3. Trendyol siparişi iptal edince para geri gelir mi?
  4. Kargolara TC vermek zorunlu mu?
  5. Kargo alırken hangi bilgiler gerekli?
  6. Sipariş iade edildi ne demek?
  7. Trendyolda siparişi iptal edince para ne zaman yatar?
  8. Kargocular kimlik ister mi?
  9. Kargo açılıp bakılır mı?
  10. Adres belli olmadan kargo gönderilir mi?
  11. Kargo iade nasıl yapılır yurtiçi?
  12. Aldığımız ürünü kaç günde iade edebiliriz?

Gelen kargoyu almazsak ne olur?

Size gönderilen kargoyu teslim almazsanız kargo alıcısına iade olur. Buradan size hiçbir borç çıkmaz, kargo ücreti böyle durumlarda göndericiden tahsil edilir ve gönderi göndericiye teslim edilir.

Kargo şirketlerinin TC istemesi yasal mı?

Aslında kargo teslim alınırken kimlik numarası vermek tüm gönderiler için zorunludur. ... Bu yasalar gereğince kargo teslim alınırken mutlaka T.C. kimlik numarası verilmesi gerekmektedir.

Trendyol siparişi iptal edince para geri gelir mi?

Trendyol sipariş iptalinde kargo ücreti işte detayları. Trendyol para iadesi, site üzerinden alınan bir ürünün iptalinden sonra yapılmaktadır. ... Alınan bir üründe deforme, yanlış gönderim ya da beğenilmeme durumunda iptal edilebilir. İptal edilen ürünler incelemeden geçtikten sonra müşteriye para iadesi yapılmaktadır.

Kargolara TC vermek zorunlu mu?

Aslında kargo teslim alınırken kimlik numarası vermek tüm gönderiler için zorunludur. ... Bu yasalar gereğince kargo teslim alınırken mutlaka T.C. kimlik numarası verilmesi gerekmektedir.

Kargo alırken hangi bilgiler gerekli?

Kargo gönderilerinizin güvenliği ve tabi olduğumuz yasalar ve yönetmelikler gereğince gönderinizin güvenliği açısından kargonuzu teslim ederken veya teslim alırken, “T.C Kimlik No” ve ticari gönderiler için “Vergi Numarası” bilgisinin ibraz edilmesi gerekmektedir.

Sipariş iade edildi ne demek?

Kargo gönderisinin iletilmesi gereken adreste alıcının olmaması ve ulaşılamadığı durumlarda kargo gönderisi şubeye geri götürülmektedir. ... Alıcı şubeye gelip kargo gönderisini teslim almadığında ve herhangi bir dönüş sağlamadığı takdirde kargo gönderisi göndericiye geri iade işlemi yapılmaktadır.

Trendyolda siparişi iptal edince para ne zaman yatar?

Para iadesi ise 2 ile 10 gün arasında hesaba aktarılır. Eğer ürün taksitle alınmışsa ücretin tamamı bankaya Trendyol tarafından ödenir.

Kargocular kimlik ister mi?

Bilgi Teknojileri ve İletişimi Kurumunun 27.12.2016 tarihli 2016/DK-YED/517 no'lu "Posta Gönderilerine İlişkin Güvenlik Tedbirlerine Yönelik Usul ve Esaslar"ı içeren kararı doğrultusunda; tarihinden geçerli olmak üzere bir kargo gönderimi yaparken veya bir kargo gönderisi teslim alırken kimlik bilgisi ibraz ...

Kargo açılıp bakılır mı?

- Ürünü teslim aldığınıza dair fişi imzaladığınızda o fişte yer alan "ürünü eksiksiz, hasarsız teslim aldım" beyanını da kabul etmiş oluyorsunuz. Bu nedenle ürünü teslim almadan önce mutlaka içini açıp bakmaya çalışın. ... - Ürün geldiğinde kutusunu gözle muayene edin.

Adres belli olmadan kargo gönderilir mi?

Gönderinizin doğrudan alıcının adresine teslim edilmesini istemişseniz, kargo görevlimiz kimlik ibrazı karşılığında gönderiyi alıcıya teslim eder. Eğer görevlimiz, alıcının adresinde kimseyi bulamazsa, "Kargo İhbar Notu" bırakır ve gönderiyi şubeye geri getirir.

Kargo iade nasıl yapılır yurtiçi?

İade edeceğiniz ürünü, faturanızın “İade Formu” nu doldurup, mutlaka imzalayıp, ürünün kullanılmamış hali ve tüm aksesuarlarıyla birlikte, paketi hasar görmemiş olarak “ Yurtiçi Kargo” (444 99 99 nolu telefondan kurye çağırabilirsiniz.) ile göndermenizi rica ederiz.

Aldığımız ürünü kaç günde iade edebiliriz?

İade Süresi (Cayma Hakkı) Kaç Gündür? Alıcı; mal satışına ilişkin mesafeli sözleşmelerde, malı teslim aldığı tarihten itibaren on dört gün içerisinde hiçbir hukuki ve cezai sorumluluk üstlenmeksizin ve hiçbir gerekçe göstermeksizin malı reddederek sözleşmeden cayma hakkına sahiptir.