Yan etkisi az olan antidepresan hangisi?

İçindekiler:

  1. Yan etkisi az olan antidepresan hangisi?
  2. Fulsac hapi ne icin kullanilir?
  3. Serotonin için ne yemeli?
  4. Sakinleştirici ilaç etkisi ne kadar sürer?

Yan etkisi az olan antidepresan hangisi?

Seçici serotonin geri alım inhibitörleri (SSRI): Daha yeni, en sık kullanılan, yan etkileri en az olan antidepresan ilaçlardır. Bu ilaçlar beyinde serotonin denilen kimyasal miktarını değiştirerek çalışır.

Fulsac hapi ne icin kullanilir?

Depresyon tedavisinde yaygın olarak kullanılan ve oldukça etkili olan bu ilaç, eski antidepresanlara göre daha az yan etkiye sahiptir. Prozac, Zedprex, Deprex, Florak, Fulsac, Depset, Target gibi ilaçların içinde antidepresan madde olarak bulunur.

Serotonin için ne yemeli?

Süt ürünleri; süt, peynir çeşitleri ve özellikle yumurta akı serotin üretimini artırmada etkilidir. Sebzeler; Mısır, karnabahar brokoli, , ıspanak gibi yeşil yapraklı sebzeler ve kabuğuyla fırınlanmış patates, soya sütü, soya ürünleri, tofu ve soya fasulyesi serotonin düzeyinin sabit kalmasını sağlar.

Sakinleştirici ilaç etkisi ne kadar sürer?

Başka bir problem de bunların zamanla alışkanlık yapmasıdır. Uyku ilaçlarının etkisi 2 hafta sonra azalmaya başlar. Sakinleştiricilerin gösterdiği etki de en fazla 8 haftadan sonra azalır. Bu nedenle uyku ilaçlarını en fazla 2, sakinleştiricileri ise en fazla 8 hafta kullanabilirsin.