KOSGEB den destek almak için ne yapmalıyım?

İçindekiler:

  1. KOSGEB den destek almak için ne yapmalıyım?
  2. KOSGEB Başvuru nasıl yapılır?
  3. Genç girişimci nasıl olunur 2021?
  4. Genç girişimci desteği neler?
  5. KOSGEB hangi sektörlere destek veriyor?
  6. KOSGEB ne kadar destek veriyor?
  7. KOSGEB performans desteği ne kadar?

KOSGEB den destek almak için ne yapmalıyım?

KOSGEB Desteklenen Sektörler NACE kodları içerisinde yer alan bir iş fikrine sahip olmanız gerekir. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Başvurusuna bulunarak ”Girişimcilik Sertifikası” almalısınız. Başvuru sonrasında size verilen gün geldiğinde KOSGEB iş planı projenizi sunmanız gerekmekte siniz.

KOSGEB Başvuru nasıl yapılır?

KOSGEB KREDİ BAŞVURULARI NASIL YAPILIR? Başvuru kriterlerini karşılayan mikro ve küçük işletmeler www.kosgeb.gov.tr adresindeki 'E-Hizmetler' menüsünden 'Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı Başvurusu' alt menüsünü seçerek online başvuru yapabilecektir.

Genç girişimci nasıl olunur 2021?

Kendi işinde bilfiil çalışılması veya işin kendisi tarafından sevk ve idare edilmesi. 18 yaşını doldurmuş 29 yaşını doldurmamış olmak. Faaliyetin adi ortaklık veya şahıs şirketi bünyesinde yapılması halinde işe başlama tarihi itibarıyla ortakların tamamının tüm şartları taşıyor olması.

Genç girişimci desteği neler?

Genç girişimci desteği, şahıs şirketi kuracak olan 18-29 yaş arası gençlere 3 yıl boyunca 75 bin TL'ye kadar gelir vergisi muafiyeti sağlar. 2021 yılı itibariyle en düşük BAĞKUR primi aylık 1.055 TL'dir.

KOSGEB hangi sektörlere destek veriyor?

Kosgeb'in en çok desteklediği sektörlerin başında imalat sektörü gelmektedir. İmalat sektöründe tütün ürünleri imalatı, tekstil ürünleri imalat ve giyim eşya imalatı ile birlikte pek çok sektörden destek almak mümkündür. İmalat sektöründe kosgeb tarafından 324 farklı alanda destek verilmektedir.

KOSGEB ne kadar destek veriyor?

Küçük ve orta ölçekli işletmeleri desteklemek ve gelişimlerine yardımcı olmak için kurulan KOSGEB her yıl düzenli olarak hibe ve faizsiz kredi imkanı sunuyor. KOSGEB, şartları yerine getiren ve başvurularını yapan işletme sahipleri için 50 bin TL ile 370 bin TL arasında hibe desteği sağlıyor.

KOSGEB performans desteği ne kadar?

Birinci performans döneminde sağlanacak kredi, toplam prim gün sayısı 180-539 olan işletmeye 5.0-1079 olan işletmeye 10.0 ve üstü olan işletmeye 20.000 TL, ikinci performans döneminde sağlanacak kredi ise 360-1079 olan işletmeye 5.0-1439 olan işletmeye 15.0 ve üstü olan ...