Sade ton balıklı makarna nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Sade ton balıklı makarna nasıl yapılır?
  2. Kremalı ton balıklı makarna nasıl yapılır?
  3. Kremalı ton balıklı makarna olur mu?
  4. Kremalı ton balıklı makarna kaç kalori?
  5. Makarna salatasının yanına hangi yemek gider?
  6. Makarna yanına ne yemek yapılır?

Sade ton balıklı makarna nasıl yapılır?

Makarnayı bol suda üzerine çok az tuz atarak, yumuşayana kadar haşlayın. Daha sonra ton balığının kapağını açıp, yağını iyice süzün. Ardından orta boy bir tavaya alıp, kısa bir süre kavurun. Haşlanmış olan makarnanın suyunu süzüp, kavrulan ton balığın üzerine ekleyip, güzelce karıştırın.

Kremalı ton balıklı makarna nasıl yapılır?

  1. Makarnaları kaynayan suda haşlayıp süzüyoruz. Bir tava içinde kremayı ısıtıyoruz. içine sarımsak rendesi ve tuz ilave edip süsülmüş makarnayı koyup karıştırarak kremayı makarnaya çektiriyoruz.
  2. Ardından servis tabağına alıyoruz. Ton balığı, mısır, zeytin roka ile süsleyip servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Kremalı ton balıklı makarna olur mu?

Kremalı Ton Balıklı Makarna Tarifi Yapılışı Öncelikle makarnamızı haşlayıp, süzgece alıyoruz. Az sıvı yağ ve ton balığını (konservedeki yağıyla beraber) tencereye alıyoruz. 1 dakika kadar karıştırdıktan sonra, kremayı üstüne döküyoruz ve aynı şekilde 1 dakika kadar karıştırıyoruz. Tuz ve karabiberi ekliyoruz.

Kremalı ton balıklı makarna kaç kalori?

Kremalı Ton Balıklı Makarnanın 100 gramında 280 kcal kalori, ayrıca 1 Porsiyon yani 210 gram Kremalı Ton Balıklı Makarnada 588 kalori bulunmaktadır. Kremalı Ton Balıklı Makarna, yağ ve karbonhidrat içeriği yüksek bir yemektir. Kilo vermek isyen kişilerin ve şeker hastalarının tüketmemeye özen göstermesi gerekir.

Makarna salatasının yanına hangi yemek gider?

Tavuktan vazgeçemem diyenlerin makarna salatasının yanına en çok yakıştıracağı lezzet tabii ki çıtır tavuk kalamar olacaktır. Çıtır çıtır lezzet, makarna salatasıyla buluşunca adeta bir lezzet şölenine dönüşebilir.

Makarna yanına ne yemek yapılır?

Bol bol yeşillik içeren salatalar ile makarnanın bir arada tüketilmesi çok sağlıklı ve çok doyurucu olmaktadır. Makarnanın yanında köftenin yanı sıra; pirzola, karnabahar ve patlıcan kızartması da tavsiye edilmektedir. Tatlı şeklinde de tahin helvası, sütlü tatlılar, keşkül gibi tatlılar tercih edilebilir.