Düşük bel jean nedir?

İçindekiler:

  1. Düşük bel jean nedir?
  2. Düşük bel pantolon zararlı mı?
  3. Düşük bel pantolon ne zaman moda oldu?
  4. Düşük bel pantolon üzerine ne giyilir?
  5. Erkek kot pantolon nasıl seçilir?
  6. MOM Jean hangi vücut tipine uygun?
  7. Yüksek bel modası ne zaman çıktı?
  8. Boot cut jeans nedir?
  9. Erkek kot pantolon nasıl olmalı?
  10. Jean pantolon nasıl seçilir?
  11. MOM Fit Jeans kimlere yakışır?
  12. Ispanyol paça hangi yıllarda modaydı?
  13. Puantiye hangi yılın modası?
  14. Bootcut fit ne demek?
  15. Slim fit pantolon ne demek?
  16. Erkek kot alırken nelere dikkat edilmeli?
  17. Doğru pantolon nasıl seçilir?
  18. Boyfriend jeans hangi vücut tipine uygun?

Düşük bel jean nedir?

Genellikle göbek deliğinden en az 8 santimetre (3 inç) daha aşağıda olur, kalçaların üzerine veya altına oturur. Tersi olan yüksek bel pantolon türü de bulunmakdadır. Düşük belli pantolonlar, hem erkekler hem de kadınlar için farklı stillerde 1990'lardan beri mevcuttur ve popülerliği 2000'lerde artmıştır.

Düşük bel pantolon zararlı mı?

“Uzun süre düşük bel pantolon giyimi bel çevresindeki kalınlaşmaya bağlı olarak estetiğin yanı sıra çeşitli sağlık sorunlarına da neden oluyor. Çünkü, bel bölgesindeki yağlanma diyabet, kalp-damar hastalığı ve yüksek tansiyona davetiye çıkarıyor.”

Düşük bel pantolon ne zaman moda oldu?

Günümüzde 2000'ler modasının da etkisiyle düşük bel pantolonların geri döndüğü müjdeleniyor.

Düşük bel pantolon üzerine ne giyilir?

Özel gecelerde ise düşük bel pantolonunuzla bir kombin yapacağınız zaman üzerinize büstiyer tarzı bir üst üst giyebilirsiniz. Düşük bel pantolon kombinlerinde yapacağınız bir diğer kombin uygulaması ise gömlekle olanlardır. Gömlek hem şık hem rahat bir parça olduğu için yaz kış her daim rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Erkek kot pantolon nasıl seçilir?

Kot pantolonun kalçanın üst kısmına tam oturduğuna ve eğildiğinizde düşmeyecek kadar yüksek olduğuna emin olun. Belin de ne çok sıkı ne de bol olmamasına dikkat edin. Eğer kemeri aksesuar olarak değil de mecburiyet olarak kullanıyorsanız jean pantolon vücudunuzla uyumlu değil demektir.

MOM Jean hangi vücut tipine uygun?

Her ne kadar 'anne kotu' olarak isimlendirilse de mom jean'leri her yaştan kadın giyebilir. Eğer göbeğinizi saklamak istiyorsanız mom jean pantolonlar, bedeninizi sımsıkı saran pantolonlardan daha doğru bir tercih olacaktır. Zayıf bir vücuda sahipseniz zaten muhtemelen bütün mom jean modelleri yakışacaktır.

Yüksek bel modası ne zaman çıktı?

Batı kültürlerinde, yüksek belli kotlar özellikle 1970'lerde düşük bel pantolon'larla rekabet halinde yaygındı. Yüksek belli pantolonlar, hem erkekler hem de kadınlar için farklı stillerde 1990'lardan beri mevcuttur ve popülerliği 2000'lerde artmıştır.

Boot cut jeans nedir?

Bootcut Jeans Çizme paça olarak da adlandırılan bu jeanler her ne kadar ispanyol paçaya benzese de onun kadar geniş bir paça kesimi yok. Genişliği isminden de anlaşılacağı üzere bir çizmenin ağız genişliği kadar.

Erkek kot pantolon nasıl olmalı?

Eğer boyunuz uzunsa düşük belli ve dar modellerden kaçınmalısınız. Onun yerine yüksek ya da normal bel yüksekliğine sahip kotları giymekten yana bir tercih yapabilirsiniz. Diğer yandan boyunuz kısa ise düşük belli ve dar modeller size daha fazla yakışacaktır.

Jean pantolon nasıl seçilir?

  1. 1 – Kotlarda Kumaş Tercihi. Kot pantolon satın alırken, giydiğiniz esnada rahat etmenizi sağlayacak kumaştan üretilmiş olması oldukça mühimdir. ...
  2. 2 – Koyu Renkli Jeanlari Görmezden Gelmeyin. ...
  3. 3 – Yüksel Belli Modellerin Sunduğu Avantajlar. ...
  4. 4 – Farklı Modelleri Denemekten Çekinmeyin. ...
  5. 5 – Doğru Paça Boyu Seçimi.

MOM Fit Jeans kimlere yakışır?

5. Mom Jeans Kimlere Yakışır? İlk olarak söyleyeceğimiz şey basen ve bel sorunu olan bayanların giymemesi gerektiğidir; çünkü bu Mom jeans daha çok ince belli olanlar ve basen sorunu olmayanların kısa bluzlarla giyerek kemerle kombinlendiği bir parçadır.

Ispanyol paça hangi yıllarda modaydı?

İspanyol paça, dizden itibaren genişleyen pantolon paçası ve bu tarzdaki pantolonlara verilen addır. Avrupa'da ve Amerika'da özellikle 1960'lar ve 1970'lerde moda olmuştur. Türkiye'de genellikle 70'ler modası ile özdeşleştirilir.

Puantiye hangi yılın modası?

1950'li yılların en sevilen modellerinden olan puantiye elbiseler, yeniden vitrinlerde yerini aldı.

Bootcut fit ne demek?

Bootcut Jeans Çizme paça olarak da adlandırılan bu jeanler her ne kadar ispanyol paçaya benzese de onun kadar geniş bir paça kesimi yok. Genişliği isminden de anlaşılacağı üzere bir çizmenin ağız genişliği kadar.

Slim fit pantolon ne demek?

Slim fit kesim fazla kumaşlardan arındırılmış bir şekilde pantolon modelinin üretimidir. ... Skinny kesime nazaran biraz daha bol olsa da slim fit kesime sahip olan pantolonlar vücudu tamamen sarar. Bu pantolonların baldır bölümü biraz daha düz bir görünüme sahip olur.

Erkek kot alırken nelere dikkat edilmeli?

Kot pantolon alırken nelere dikkat edilmelidir?
  • Beden seçimi. Beden seçimi yaparken kot pantolonun kumaşına dikkat etmelisiniz. ...
  • Bel yüksekliği. Bel yüksekliğini seçerken vücudunuzu kesinlikle tanımanız gerekmektedir. ...
  • Arka cepler. ...
  • Paça boyu. ...
  • Koyu renk. ...
  • Yırtık kot pantolonlar.

Doğru pantolon nasıl seçilir?

  1. 1 – Kotlarda Kumaş Tercihi. Kot pantolon satın alırken, giydiğiniz esnada rahat etmenizi sağlayacak kumaştan üretilmiş olması oldukça mühimdir. ...
  2. 2 – Koyu Renkli Jeanlari Görmezden Gelmeyin. ...
  3. 3 – Yüksel Belli Modellerin Sunduğu Avantajlar. ...
  4. 4 – Farklı Modelleri Denemekten Çekinmeyin. ...
  5. 5 – Doğru Paça Boyu Seçimi.

Boyfriend jeans hangi vücut tipine uygun?

Düz hatlara sahipseniz Ancak jean seçimi açısından oldukça şanslısınız. Çünkü hem bol hem dar kesimleri rahatça kullanabilirsiniz. Bacak kısımları geniş, bol paçalı boyfriend jean'ler de vücut hatlarınızı ortaya çıkaran skinny jean'ler de sizde mükemmel durur.