Karabaş otu kaç dakika kaynatılır?

İçindekiler:

  1. Karabaş otu kaç dakika kaynatılır?
  2. Karabaş otu neye Iyigelir?
  3. Karabaş otu nasil Tuketilir?
  4. Ibrahim Saraçoğlu karabaş otu çayı nasıl yapılır?
  5. Karabaş otu kürü kaç gün kullanılmalı?
  6. Karabaş otu yağı nasıl kullanılır?
  7. Karabaş otu suyu nasıl kullanılır?

Karabaş otu kaç dakika kaynatılır?

Kaynayan suyun içerisine, bir tatlı kaşığı kurutulmuş karabaş otu atın ve ağzını kapatarak 2-3 dakika daha kaynatın. Çayı 5 dakika demlemeye bırakın, ardından suyunu süzün. İçerisine bir tatlı kaşığı bal ve 2-3 damla limon suyu ekleyerek tüketebilirsiniz. Karabaş otunu günde en fazla 2 fincan tüketebilirsiniz.

Karabaş otu neye Iyigelir?

Karabaş otu genellikle soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonların tedavisinde kullanılmaktadır. hastalıkların yanı sıra hazımsızlığa da iyi gelmektedir. Bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar. Bağırsaklardaki hareketleri arttırır ve kabızlık sorunlarına iyi gelir.

Karabaş otu nasil Tuketilir?

Karabaş otu genellikle çay olarak tüketilir. Demlenerek tüketilmesi önerilmektedir. Düzenli olarak günde 1-2 fincan karabaş otu çayı içilmesi migren, baş ağrısı, romatizma, uykusuzluğa iyi gelir. Karabaş otunu tüketirken dikkatli olmak gerekir.

Ibrahim Saraçoğlu karabaş otu çayı nasıl yapılır?

En etkili çay tarifi olan, İbrahim Saraçoğlu karabaş otu çayı tarifi genel olarak şöyledir. Bir tatlı kaşığı kurutulmuş karabaş otu ya da iki çay kaşığı kadar karabaş tohumu kaynamaya devam eden bir bardak ölçüsündeki suya atılır. 7 dakika boyunca kısık ateşte kaynatılır.

Karabaş otu kürü kaç gün kullanılmalı?

Karabaş otu kürü 2 günde 1 kez olacak şekilde akşam yemeklerinden 2 saat sonra içilir. İlk 10 gün kullandıktan sonra bir hafta ara verilir. 7 günlük aradan sonra 10 gün daha iki günde bir olarak içilir.

Karabaş otu yağı nasıl kullanılır?

Karabaş otu yağı içerdiği antioksidanlar sayesinde cildi, yüzdeki ince çizgiler ve kırışıklıklardan sorumlu serbest radikallere karşı koruyabilir. Uygulanışı: İki damla karabaş otu yağını bir çay kaşığı hindistan cevizi yağıyla karıştırın. Bu karışımı günde bir veya iki kez nemlendirici olarak kullanabilirsiniz.

Karabaş otu suyu nasıl kullanılır?

Bir tatlı kaşığı kurutulmuş karabaş otunu kaynamakta olan bir su bardağı suyun içine atın. Ağzı kapalı olacak şekilde, 2-3 dakika boyunca kaynatın. Çayın soğumasını beklemeden, suyunu süzün. Süzüldükten sonra tatlandırmak isterseniz içerisine bir çay kaşığı bal ya da birkaç damla limon suyu ilave edebilirsiniz.