Ayaklarda morarma hangi hastalığın belirtisi?

İçindekiler:

  1. Ayaklarda morarma hangi hastalığın belirtisi?
  2. Ayak morarması için hangi doktora gidilir?
  3. Vücuttaki morluklar neden olur?
  4. Vücutta meydana gelen morlukların nedeni nedir?

Ayaklarda morarma hangi hastalığın belirtisi?

Bacaklarda morarma sıklıkla görülen bir lösemi belirtisidir. Vücudun pek çok farklı yerinde de meydana gelebilir. Bu morarmaların nedeni trombosit miktarında azalma meydana gelmesidir. Buna bağlı olarak kanın yenilenmesi de az olduğundan, vücuda herhangi bir darbe almadan bazı morluklar oluşabilir.

Ayak morarması için hangi doktora gidilir?

Vücutta morarma kendiliğinden oluştuysa Dahiliye bölümüneveya ya da Hematoloji bölümüne, morarma bir darbe ve çarpma kaynaklı ise Cildiye bölümüne gidilmelidir.

Vücuttaki morluklar neden olur?

Morarma, morluk ya da bere olarak adlandırılan ve tıp dilinde ekimoz olarak tanımlanan cilt yüzeyinin mor renk alması durumu, çarpma ve cilde alınan darbelere bağlı olarak cilt altında bulunan kılcal damar yapılarının hasar görmesi olarak tanımlanabilir.

Vücutta meydana gelen morlukların nedeni nedir?

Ciltte oluşan travma dışı morluklar birçok farklı hastalıktan kaynaklanabilir. Bu rahatsızlıkların başında kan hastalıkları yer alır. · Pıhtılaşma bozukluğuna bağlı olarak sıklıkla oluşan morluklar, lösemi, lenf bezi hastalıkları ve kemik iliği kanseri gibi ciddi sağlık problemlerine bağlı olarak görülebilir.