Üniversitemi ve bölümümü nasıl değiştirebilirim?

İçindekiler:

  1. Üniversitemi ve bölümümü nasıl değiştirebilirim?
  2. Üniversiteler arası geçiş var mı?
  3. Bölümümü nasıl değiştiririm?
  4. Yatay geçişler ne zaman başlıyor?
  5. Üniversite de bölüm değiştirilebilir mi?
  6. Yatay geçiş yapan öğrencilerin bursu kesilir mi?

Üniversitemi ve bölümümü nasıl değiştirebilirim?

Üniversite sınavını kazanıp yerleştikten sonra, tekrar sınava girmeden okuduğunuz bölümü değiştirebilirsiniz. Bu geçiş işlemine programlar arası yatay geçiş işlemi denilmektedir. Ayrıca bu geçiş işlemini okuduğunuz üniversitede başka bir bölüme geçmek için de kullanabilirsiniz.

Üniversiteler arası geçiş var mı?

Kurumlar arası yatay geçiş ile de başka üniversitelere geçiş yapma imkanı bulabilirsiniz. Merkezi yerleştirme puanı ile yatay geçiş yaparak üniversiteyi kazandığınız sene aldığınız puan ile değerlendirme yaparak yatay geçiş yapabilirsiniz.

Bölümümü nasıl değiştiririm?

Üniversiteye yerleştikten sonra isterseniz tekrar üniversite sınavına girmeden de okuduğunuz bölüm değiştirmek mümkün. Bu geçişlere de programlar arası yatay geçiş deniliyor. Bu geçişi okuduğunuz üniversitede başka bir bölüme geçerek de yapabilirsiniz. Buna da kurum için yatay geçiş deniliyor.

Yatay geçişler ne zaman başlıyor?

2021 2022 GÜZ YARIYILI KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI. 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Kurumlar Arası Yatay geçiş başvuruları 23 - 27 Ağustos 2021 tarihleri arasında https://sis.sdu.edu.tr/oibs/hoa_app adresinden online olarak yapılacaktır.

Üniversite de bölüm değiştirilebilir mi?

BÖLÜMÜNÜZÜ NASIL DEĞİŞTİREBİLİRSİNİZ? Üniversiteye yerleştikten sonra isterseniz tekrar üniversite sınavına girmeden de okuduğunuz bölüm değiştirmek mümkün. Bu geçişlere de programlar arası yatay geçiş deniliyor. Bu geçişi okuduğunuz üniversitede başka bir bölüme geçerek de yapabilirsiniz.

Yatay geçiş yapan öğrencilerin bursu kesilir mi?

4 yıllık bir lisans bölümünde okurken yatay geçişle farklı bir üniversite veya bölüme geçerseniz KYK bursunuz kesilmez. Ancak yatay geçiş yapmadan önce derslerinizde başarısız olduysanız veya devamsızlık yüzünden bursunuz kesildiyse üniversite değiştirseniz dahi kesilen bursunuz geri gelmez.