1048 5035 vergi Nedir?

İçindekiler:

  1. 1048 5035 vergi Nedir?
  2. 1047 vergi kodu nedir?
  3. 5035 sayılı Kanuna göre damga vergisi nedir?
  4. Damga Vergisi neden alınır?
  5. 9062 vergi kodu nedir?
  6. Damga vergisinin amacı nedir?
  7. Tapu harç bedeli nasıl ödenir?
  8. 9155 vergi kodu nedir?

1048 5035 vergi Nedir?

1048 vergi kodunun açılımı 5035 sayılı kanuna göre damga vergisi olarak bilinir. Bu vergi türü yapılan işlemler sonucunda kişilerden alınan ücretleri ve damga vergilerini kapsar. Bu vergi türünde bir ödeme gerçekleştirecekseniz öncelikle işlemleriniz için vergi kodları kullanılır.

1047 vergi kodu nedir?

1047 numaralı vergi kodu damga vergisine aittir. Damga vergisi kişiler ve kişiler ile veya kurumlar ile kurumlar ile arasındaki hukuki veya resmi işlemleri belgeleyen kağıtlardan alınan vergilerdir.

5035 sayılı Kanuna göre damga vergisi nedir?

İnteraktif Vergi Dairesi'nin internet sitesine erişim sağlayarak 5035 sayılı kanuna göre damga vergisi ödeme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Bunun yanı sıra 5035 sayılı kanuna göre damga vergisi ödeme işlemi, ATM üzerinden de yapılabilmektedir.

Damga Vergisi neden alınır?

Damga vergisi, kişiler ile kişiler, kişiler ile kurumlar veya kurumlar ile kurumlar arasında hukuki ve resmi işlemleri belgeleyen kağıtlardan alınan vergilerdir. ... Damga vergisinin alınabilmesi için kağıdın ibraz edilebiliyor olması, imzalanabilir veya imza yerine geçen ibareler olması ve hüküm içermesi gerekmektedir.

9062 vergi kodu nedir?

9062 numaralı vergi kodu aynı zamanda “tapu harcı” olarak da bilinmektedir. Bu harçların tutarı, Maliye Bakanlığı tarafından belirlenen oranda ve satışa çıkan gayrimenkule göre belirlenmektedir.

Damga vergisinin amacı nedir?

En kısa ve net tanımıyla Damga Vergisi, her türlü sözleşmeden doğan ve devlet tarafından alınan bir vergi çeşididir. Açılımına bakmak gerekirse; kişiler ve kurumlar arasındaki anlaşma ve işlemlerin geçerliliğini belgeleyen kağıtlardan alınan vergi olduğunu söyleyebiliriz. ... Yani doğan damga vergisini kişiler öder.

Tapu harç bedeli nasıl ödenir?

Tapu harcı, doğrudan banka kanalıyla ya da elektronik tahsilat (e- tahsilat) uygulaması üzerinden ödenebilmektedir. Ancak harç yatırımında genellikle tapu müdürlüğünün anlaşmalı olduğu bankalar kullanılmaktadır. Anlaşmalı bankalar işlem yapacak kişiye mesaj yolu ile tapu müdürlüğü tarafından gönderilmektedir.

9155 vergi kodu nedir?

9155 vergi kodu, ücretli karayollarından geçen araçların ödemesi gereken vergiyi ifade eder. Ülkemizde HGS ve OGS gibi geçiş sistemleri ile bu vergilerin tahsili kolayca yapılır.