PKK kurucusu kim?

İçindekiler:

  1. PKK kurucusu kim?
  2. Esat Oktay yildiran kimdir nerelidir?
  3. Laz Kemal Pir nereli?
  4. Kemal Pir aslen nereli?
  5. PKK kurucusu Kemal Pir Kimdir?
  6. Dünyanın ilk gerillası kimdir?
  7. Mazlum Doğan aslen nerelidir?
  8. PKK açılımı ne demek?
  9. Esat Oktay Yıldıran nerede öldü?
  10. Mazlum Doğan kimdir nerelidir?
  11. Kemal Pir Laz mı?
  12. Gerilla taktiği ne demek?
  13. Gerilla diye kime denir?
  14. Mazlum Doğan olum sebebi nedir?

PKK kurucusu kim?

Abdullah Öcalan PKK/Kurucuları

Esat Oktay yildiran kimdir nerelidir?

Esat Oktay Yıldıran ( - ), 12 Eylül Darbesi sonrası Diyarbakır Cezaevi'nde İç Güvenlik Komutanı olarak görev yapmış Türk subay. Diyarbakır Cezaevi'ndeki görev süresi boyunca tutuklulara işkence yaptırmak ile suçlanmıştır.

Laz Kemal Pir nereli?

Kemal Pir (1952, Gümüşhane - , Diyarbakır), PKK'nın ilk kadrolarından, iki defa cezaevinden firar etmiş Türk PKK kurucu üyesi. Lakabı "Laz Kemal" idi.

Kemal Pir aslen nereli?

Güzeloluk, Türkiye Kemal Pir/Doğum yeri

PKK kurucusu Kemal Pir Kimdir?

Kemal Pir (1952, Gümüşhane - , Diyarbakır), PKK'nın ilk kadrolarından, iki defa cezaevinden firar etmiş Türk PKK kurucu üyesi. Lakabı "Laz Kemal" idi.

Dünyanın ilk gerillası kimdir?

Gerilla terimi Yarımada Savaşı'nda İspanyolların Napolyon Bonapart'ın Fransız ordusuna karşı mücadelelerde kullandıkları taktiği "Küçük savaş"ın İspanyolcasıdır. İlk defa Arabistanlı Lawrence tarafından yazılı bir savaş konsepti haline getirildi.

Mazlum Doğan aslen nerelidir?

İlk yılları ve eğitimi. Kürt kökenli olan Mazlum Doğan Elazığ ilinin Karakoçan ilçesinde dünyaya geldi. Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi'ni bitirdi, daha sonra da bir süre İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü'nde okudu. 1976 yılında okulu bırakarak bazı öğrenci hareketlerine katıldı.

PKK açılımı ne demek?

PKK (Türkçe telaffuz: /pekaka/ veya /pekeke/) veya tam adı ile Partîya Karkerên Kurdistanê (Türkçe: Kürdistan İşçi Partisi), Türkiye'nin doğu ve güneydoğusu, Irak'ın kuzeyi, Suriye'nin kuzeydoğusu ve İran'ın kuzeybatısını kapsayan bölgede devlet kurmayı amaçlayan ve bu amaçla söz konusu toprakların Türkiye sınırları ...

Esat Oktay Yıldıran nerede öldü?

Esat Oktay Yıldıran/Öldürüldüğü tarih

Mazlum Doğan kimdir nerelidir?

Mazlum Doğan
Doğum1958 Karakoçan, Elazığ
Ölüm (24 yaşında) Diyarbakır Cezaevi
Ölüm sebebiKendisini yaktı ya da asarak intihar etti
VatandaşlıkTürkiye
4 satır daha

Kemal Pir Laz mı?

21 Ağustos 2021 tarihinde kontrol edilmiş kararlı sürüm gösterilmektedir. İnceleme bekleyen 4 değişiklik bulunmaktadır. Kemal Pir (1952, Gümüşhane - , Diyarbakır), PKK'nın ilk kadrolarından, iki defa cezaevinden firar etmiş Türk PKK kurucu üyesi. Lakabı "Laz Kemal" idi.

Gerilla taktiği ne demek?

Gerilla savaşı, küçük ve gizli birliklerin gayri nizami harp tekniklerini kullanarak, düzenli bir orduya karşı yürüttükleri yıpratma savaşı taktiği, zayıf kuvvetlerin güçlüye karşı uyguladığı direniş savaşının unsurudur. ... İlk defa Arabistanlı Lawrence tarafından yazılı bir savaş konsepti haline getirildi.

Gerilla diye kime denir?

Düzenli bir orduya karşı, dağınık küçük topluluklar tarafından yapılan bir çeşit savaş. Düşmanı yıpratmakla görevli hafif silahlarla donatılmış askeri birlik. Gerilla İspanyolca "küçük harp" demek olup, Napolyon'a karşı gösterilen mukavemetten doğmuştur. Genellikle partizan veya "halk savaşçısı" diye isimlendirilir.

Mazlum Doğan olum sebebi nedir?

İntihar Mazlum Doğan/Ölüm nedeni