El Nusra türkçe ne demek?

İçindekiler:

  1. El Nusra türkçe ne demek?
  2. El Nusra nasıl bir örgüttür?
  3. Hşt nedir?
  4. El Nusra ne zaman terör örgütü?
  5. El Nusra örgütü kime bağlı?
  6. El Nusra yı kim kurdu?
  7. HTŞ neyin kısaltması?
  8. HTS Suriye nedir?
  9. El Nusra nasıl kuruldu?
  10. Beşar Esad kim destekliyor?
  11. Özgür Suriye Ordusu kimlerden oluşuyor?
  12. Nusra yı kim kurdu?
  13. Hizbullah kime hizmet ediyor?
  14. Hizbullah terör örgütü nedir?
  15. Esad doktor mu?

El Nusra türkçe ne demek?

El-Nusra Cephesi (Arapça: جبهة النصرة - Cebhetü'n-Nusra ya da uzun adıyla جبهة النصرة لأهل الشام - Şam Halkına Destek Cephesi), silahlı cihatçı Selefi örgüt.

El Nusra nasıl bir örgüttür?

Terör örgütü Nusra Cephesi Suriye'nin İdlib kenti ve çevresinde etkin olan örgüt, El Kaide'nin Suriye kolu olarak ortaya çıktı. Beşşar Esed rejimine karşı saldırılar düzenleyen örgüt, 2016'da kendisini El Kaide'den ayırdığını duyurdu ve isminin Şam'ın Fethi Cephesi olduğunu ilan etti.

Hşt nedir?

Eskiden El Kaide'ye bağlı olan Nusra Cephesi militanlarının kurduğu cihatçı Heyet Tahrir el-Şam (HTŞ), İdlib'deki en güçlü askeri grup. Suriye hükümeti ve Rusya, operasyonun amacının İdlib'i "HTŞ teröristlerinden arındırmak" olduğunu söylüyor.

El Nusra ne zaman terör örgütü?

Örgüt 2012 yılında ABD tarafından terör listesine alındı ancak Şam ve Rusya, "Örgütün, birçok silahlı saldırı, çatışma ve bombalı eylemi tek başına gerçekleştirdiğini veya liderliğini yaptığını ancak birçok yerde sadece Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) bayrağını kullandığı için eylemlerine göz yumulduğunu" savundu.

El Nusra örgütü kime bağlı?

Nusra Cephesi, 2012 yılında Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanlığı tarafından terör örgütü ilan edildi. ABD'nin ardından Fransa, Avustralya, Birleşik Krallık ve Kanada 2013'te; Suudi Arabistan, Yeni Zelanda, Birleşik Arap Emirlikleri, Türkiye ve Rusya da 2014 yılında örgütü "terör örgütü" ilan etti.

El Nusra yı kim kurdu?

Ebu Muhammed el-Cevlani El-Nusra Cephesi/Kurucuları

HTŞ neyin kısaltması?

İdlib'de etkin güç El Kaide'den ayrıldığını açıklayan El Nusra Cephesi'nin farklı cihatçı gruplarla kurduğu Heyet Tahrir el-Şam (HTŞ) adlı çatı bir örgüt.

HTS Suriye nedir?

Tahrir el-Şam (Arapça: هيئة تحرير الشام عدل) veya Şam Kurtuluş Heyeti, kısaca HTŞ, Suriye İç Savaşı'na katılan aktif bir selefi cihad örgütüdür.

El Nusra nasıl kuruldu?

tarihinde Suriye'de emirliklerle yönetilen bir şeriat düzeni kurmak hedefiyle Nusra Cephesi'nin kurulduğu duyuruldu. Örgüt bir taraftan 'yılların saha tecrübesi' ile hızla organize olurken diğer taraftan sayıları hızla artan farklı silahlı gruplarla da ilişki kuruyordu.

Beşar Esad kim destekliyor?

Beşşar Esad yönetimi Rusya ve İran'dan askeri ve parasal destek alırken, muhalifler Katar ve Suudi Arabistan'dan silah desteği almaktadır.

Özgür Suriye Ordusu kimlerden oluşuyor?

Özgür Suriye Ordusu
Özgür Suriye Ordusu الجيش السوري الحر‎ Al-Jayš Al-Suri Al-Ḥurr
ÜlkeSuriye
BağlılıkSuriye Ulusal Konseyi
TipiOrdu
Büyüklük40,000 - 50,000 asker (Aralık 2013)
12 satır daha

Nusra yı kim kurdu?

Ebu Muhammed el-Cevlani El-Nusra Cephesi/Kurucuları

Hizbullah kime hizmet ediyor?

Hizbullah (Arapça: حزب الله‎, Allah'ın Partisi veya Allah'ın Hizbi), Lübnan'da bulunan, hem sivil hem de askeri kanadı olan Şiî inançlı siyasi ve askeri parti. 1982 yılında başta İsrail'i, o zamanlar işgal etmekte olduğu Güney Lübnan'dan çıkartmak ve ardından İsrail'i yıkmak amacıyla kurulmuştur.

Hizbullah terör örgütü nedir?

Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri tarafından terör örgütü ilan edilmiştir. Hizbullah (Türkçe: Allah'ın Taraftarı), diğer adlarıyla Türkiye Hizbullahı veya Kürt Hizbullahı (KH), Kürt, Sünni İslamcı ve çoğu faaliyetini Türkiye'de gerçekleştiren militarist örgüttür.

Esad doktor mu?

Beşşar Hafız el-Esad (Arapça: بشار حافظ الأسد; d. ), Suriye devlet başkanı ve Suriye Baas Partisi'nin lideridir. ... 1965'te Şam'da dünyaya gelen Esad, Şam Üniversitesi'nde tıp eğitimi aldı. 1988'de tıp fakültesinden mezun olmasının ardından askerî tabip olarak Suriye ordusunda görev yaptı.