Evde lahmacun yapmak nasıl olur?

İçindekiler:

  1. Evde lahmacun yapmak nasıl olur?
  2. Iyi bir lahmacun nasıl yapılır?
  3. Lahmacun hamuruna ne katılır?
  4. Lahmacun hamuruna kabartma tozu konur mu?
  5. Urfa Lahmacun hangi etten yapılır?

Evde lahmacun yapmak nasıl olur?

Lahmacun Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Bir mutfak robotunun içinde iç harcı için baharatlar, salça sıvı yağ ve kıyma hariç tüm malzemeleri alın ve çekin. ...
  2. Rondonun içinden büyükçe bir kaba aldığınız harca baharatları, salçayı ve sıvı yağı ekleyip iyice karıştırın.
  3. Son olarak kıymayı ekleyerek güzelce yoğurun.
Daha fazla öğe...

Iyi bir lahmacun nasıl yapılır?

Süzgece aktardığınız soğanları soğuk suyla iyice yıkayıp elinizle sularını sıkın. Maydanoz, biber, sarımsak, domates, soğan, salçalar, kıyma ve baharatları yoğurma kasesinde karıştırın. Son olarak sıvı yağı da ilave edip hepsini güzelce harmanlayın. Lahmacun içiniz hazır, afiyet olsun!

Lahmacun hamuruna ne katılır?

İlk adım olarak mayayı ılık su yardımı ile karıştırarak eritin. Daha sonra derin bir kap alın ve içerisine sıvıyağ, un, tuz ve mayayı koyun. Daha sonra içerisine su ve süt ekleyip yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin. Yoğurduğunuz bu hamurun üstünü kapatıp mayalanması için beklemeye alın.

Lahmacun hamuruna kabartma tozu konur mu?

Tavada lahmacun yapmak için; ilk önce derin bir kaba 1 su bardağından 2 parmak eksik ılık süt, yarım su bardağı ılık su, 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip, karıştırın. Ardından karışıma yarım paket kabartma tozu ve 3 su bardağına yakın unu azar azar koyun.

Urfa Lahmacun hangi etten yapılır?

Kuzu eti (Kıyma) Zırhta çekilmiş olmalı 1 adet lahmacunun en az kütlece yüzde 50 sine karşılık gelmelidir. Antep Lahmacunu için kullanılan harcın yüzde 11-14 ü maydanoz, yüzde 10-12 si domates, yüzde 9-11' i sarımsak, yüzde 8-10' u biber, yüzde 0.75-0.90'ı Karabiber ve Kırmızı pul biber (isteğe göre) olmalıdır.