İşsizlik maaşı ne kadar sürede sonuçlanır?

İçindekiler:

  1. İşsizlik maaşı ne kadar sürede sonuçlanır?
  2. İşsizlik maaşı kaç ay uzatıldı?
  3. Işsizlik sigorta fonu kaç ay ödenecek?
  4. Işsizlik maaşı süresi uzatılıyor mu?
  5. Işkur işsizlik maaşına nasıl başvurulur?

İşsizlik maaşı ne kadar sürede sonuçlanır?

İşsizlik başvurunuzu yapmak için, işten çıkış tarihinden itibaren 1 ay içinde İŞKUR'a işsizlik maaşı başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. İŞKUR İşsizlik maaşı başvurularını inceleyip sonuçlandırması genellikle 10 ila 15 gün sürmektedir. Fakat yoğunluk durumuna göre bu süre 1 ayı da bulmaktadır.

İşsizlik maaşı kaç ay uzatıldı?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 31 Ocak tarihine kadar koronavirüs salgını nedeniyle kısa çalışma başvurusunda bulunmuş işyerleri için kısa çalışma süresinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla 1 Nisan'dan itibaren geçerli olmak üzere 30 Haziran'a kadar 3 ay uzatıldığını söyledi.

Işsizlik sigorta fonu kaç ay ödenecek?

İşsizlik maaşının süresini ödenen primler belirliyor. Buna göre; son 3 yıl içerisinde 600 gün prim ödeyene 6 ay, 900 gün prim ödeyene 8 ay ve 1080 gün prim ödeyene 10 ay süreyle işsizlik maaşı ödeniyor.

Işsizlik maaşı süresi uzatılıyor mu?

Daha önce alınan kararlar ile uzatılan kısa çalışma ödeneği 30 Haziran 2021 tarihi itibariyle sona erecek. Ekonomide salgın kaynaklı olumsuzlukların sürdüğünü savunan işverenler ise, kısa çalışma ödeneğinin 2021 yılının sonuna kadar devam etmesi talebini yineledi.

Işkur işsizlik maaşına nasıl başvurulur?

İsizlik maaşı başvurusu nasıl yapılır? Hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine başvurmak gerekmektedir. Başvuru, İŞKUR birimine şahsen gelerek veya elektronik ortamda www.iskur.gov.tr adresinden yapılabilir.