Bebeklerde ateş kaç gün sürerse tehlikeli?

İçindekiler:

  1. Bebeklerde ateş kaç gün sürerse tehlikeli?
  2. Bebeklerde düşmeyen ateş için ne yapmalı?
  3. Bebekte ateşe ne zaman müdahale etmek gerekir?
  4. Kulak ateşi kaç olmalı?
  5. Ateşi olan bebeğin üzeri örtülür mü?
  6. Bebeklerde 37.1 ateş normal mi?

Bebeklerde ateş kaç gün sürerse tehlikeli?

Eğer bebek 3 aydan küçükse ve rektal sıcaklığı 38 C derece veya daha üzerindeyse; 3 - 6 ay arasında ise ve 38.9 C dereceye kadar bir rektal sıcaklık ölçülmesinin yanı sıra normalden farklı bir şekilde huzursuz, uyuşuk veya rahatsız görünüyorsa ya da 38.9 C dereceden yüksek bir ateş değerine sahipse; 6 ile 24 ay ...

Bebeklerde düşmeyen ateş için ne yapmalı?

Bu durma yol açan nedenin araştırma ve tedavisi mutlaka hastane şartlarında olmalıdır. Ateş için kritik süre 3 gündür! Üç gün geçmesine rağmen ateş düşmüyorsa mutlaka doktora gidilmelidir. 3 aydan büyük çocuklarda ise ateşin derecesi ve süresi, bebeğin durumu göz önünde bulundurularak hareket edilmelidir.

Bebekte ateşe ne zaman müdahale etmek gerekir?

38.9 derecenin altındaki ateşte çocuk iyi görünüyor, rahatsızlık hissi yoksa ateş düşürücü vermek gerekmeyebilir. Ancak 3 ay altındaki bebeklerde oluşan ateş yükseklikleri mutlaka doktor tarafından değerlendirilmelidir.

Kulak ateşi kaç olmalı?

Vücut ısısının normal değerlerin üzerine çıkması. Normal vücut ısısı koltuk altından ölçüldüğünde 36,5-37,0o, kulaktan ölçüldüğünde 35,7-37,5o dir.

Ateşi olan bebeğin üzeri örtülür mü?

Ateşin 39 dereceye çıkması durumunda doktorunuza danışarak çocuğa ateş düşürücü verebilirsiniz." Bebeklerde ve çocuklarda ateşi düşürmek için ateş yükseldiğinde çocuğun ya da bebeğin üzerinin kesinlikle örtülmemesi gerektiğini belirten Yalman, "Kalın kıyafetler giydirmeyin. Asla soğuk suyla banyo yaptırmayın.

Bebeklerde 37.1 ateş normal mi?

Ateşin Şiddetini Sınıflandırın 36.5 – 37.1 °C arasında ise çocuğunuz ateşssiz, 37.2 – 37.9 °C arasında isee hafif ateşli, 38 – 39.9 °C arasında ise çocuğunuz orta ateşli, 40 °C ve üstü ise de çocuğunuz yüksek ateşli olarak kabul edilir.