Regl olmak ne demektir?

İçindekiler:

  1. Regl olmak ne demektir?
  2. Regl ile adet aynı mı?
  3. Adetliyken neler yapılmaz Diyanet?
  4. Adet döneminde hangi pozisyon iyi gelir?

Regl olmak ne demektir?

Âdet kanaması olarak da bilinen regl, aylık döngüler hâlinde gerçekleşen vajinal kanamadır. Kadın üreme hücresi olan yumurtanın, yumurtalık rezervinde olgunlaşmasıyla birlikte rahmin iç dokusu da kalınlaşmaya başlar.

Regl ile adet aynı mı?

Bir kadının vücudunun her ay hamile kalmaya hazırlandığı süreç olan adet görme yani regl dönemi kadınların hayatında önemli bir yer tutmaktadır. Adet, hayız, menstrüasyon gibi çeşitli isimlerle anılan regl olma durumu ayda bir gerçekleştiğinden halk arasında aybaşı olarak da anılmaktadır.

Adetliyken neler yapılmaz Diyanet?

Diyanet İşleri Başkanlığı fetvalarına göre kadınlar adet (regl-hayız) durumunda şunları yapamazlar: namaz kılamaz, Kur'an okuyamaz, oruç tutamaz, cinsel ilişkiye giremez, Kabe'yi tavaf edemez, gerekmedikçe camilere giremezler.

Adet döneminde hangi pozisyon iyi gelir?

Çocuk Pozu: Bir diğer adı dinlenme pozisyonudur. Bu pozisyon vücudunuzu gerip kaslarınızı gevşetmesinden dolayı regl ağrınızı hafifletecektir. Dizden Göğse Pozisyonu: Bu pozisyon regl ağrısına en iyi gelen pozisyon olarak bilinmektedir. Bu pozisyonu uygulamanızla birlikte bel, karın ve sırt kaslarınız gevşeyecektir.