Otomatik vites D 1 2 3 ne demek?

İçindekiler:

  1. Otomatik vites D 1 2 3 ne demek?
  2. Otomatik araba nasıl durdurulur?
  3. Otomatik vites D +- Nedir?
  4. Otomatik viteste l ve 2 ne demek?
  5. Otomatik vites araba neden titreme yapar?
  6. Araba el freni ne zaman çekilir?

Otomatik vites D 1 2 3 ne demek?

Bu konum yakıt tüketiminin arttığı konumdur. D - Drive: Aracın hareket etmesini sağlayan konumdur. 1-2-3 rakamları ise aracın sabit viteslerini gösterir.

Otomatik araba nasıl durdurulur?

Gideceğin yere varınca fren pedalına giderek artan bir basınç uygulayarak aracı tamamen durdur ve vites kolunu tekrar “P” (park) konumuna getir. Kontak anahtarını saat yönünün tersine döndürerek arabayı stop ettir.

Otomatik vites D +- Nedir?

D (Drive): Aracınızı hareket ettirmek için kullanmanız gereken vites konumu budur. Ayağınız frendeyken el frenini indirip kontak anahtarını çevirdikten sonra (ya da güç düğmesine bastıktan sonra) vites kolu D'ye getirilip araca ilk hareketi verilir.

Otomatik viteste l ve 2 ne demek?

Ne kadar hızlanırsanız hızlanın vitesi değiştirmeyecektir. L ya da 1 aynı işlevi görür ve L olan viteste 1 rakamı bulunmaz. 2:Bu mod vites sınırını 2 olarak belirler. Bu modda da kalkış yapabilirsiniz.

Otomatik vites araba neden titreme yapar?

Sonuç olarak otomatik vites geçişlerinde sarsıntı olmasının sebepleri arasında; şanzımana yağ sızıntısı, balataların aşınması, şanzıman kulaklarının işlevini yitirmesi yada genel bakımının eksik yapılmış olması seçenekleri en yaygın görülen sebeplerdir.

Araba el freni ne zaman çekilir?

Bu işlemin en önemli ve gerekli olduğu durum olarak özellikle araç park halinde bırakılırken el freni mutlaka çekilmelidir. Burada aracın kayması ve istemsiz şekilde hareket etmesi önlenebilir.