Bilirkişi raporu sonucunu nasıl öğrenebilirim?

İçindekiler:

  1. Bilirkişi raporu sonucunu nasıl öğrenebilirim?
  2. Uyaptan dava takibi nasıl yapılır?
  3. Davanın sonucunu nasıl öğrenebilirim?
  4. Mahkeme çıkan kararı nasıl öğrenilir?
  5. Yakalama kararı nereden öğrenilir?
  6. Bilirkişi raporu ne zaman gelir?
  7. UYAP'tan dosya sorgulama nasıl yapılır?
  8. E-devlet mahkeme sonucu nasıl öğrenilir?
  9. Yakalama kararı e devlette görünür mu?
  10. GBT mi nasıl öğrenirim?
  11. Bilirkişi raporundan sonra mahkeme sonuçlanır mı?
  12. Bilirkişi raporu geldikten sonra ne olur?
  13. Bilirkişi raporu ne zaman tebliğ edilir?
  14. Internetten dava takibi nasıl yapılır?

Bilirkişi raporu sonucunu nasıl öğrenebilirim?

Şahıs veya tüzel kişiliklere verilen raporları ise taraflar ilgili mahkemelere veya şahıslara vererek olayı lehlerine açıklarlar. Bilirkişi raporlarına ilgisiz şahıs ve birimlerin ulaşması engellenir. İlgilisi UYAP, E-DEVLET, SMS sistemi üzerinden sorgulayıp içeriği dahil görebilirler.

Uyaptan dava takibi nasıl yapılır?

Uyap vatandaş portal üzerinden giriş yaptıktan sonra taraf olduğunuz dava, takip ve arabuluculuk dosyalarına kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Uyap vatandaş portala giriş yaptıktan sonra sol tarafta bulunan menüden “Dosya Sorgulama” sayfasına giriş yaparak uyap dosya sorgulama ekranına ulaşabilirsiniz.

Davanın sonucunu nasıl öğrenebilirim?

Dava Sonucu Nereden Öğrenilir? e-Devlet sistemi üzerinden ve ilgili adliyedeki mahkeme kalemine giderek dava sonucunuzu öğrenmeniz mümkündür. Ayrıca davanız sonuçlandıktan sonra dava sonucu adresinize tebligat olarak gönderilecektir.

Mahkeme çıkan kararı nasıl öğrenilir?

Bu kapsamda karar çıkmış dosya sorgulama da dahil olmak üzere pek çok adli sürecin takip edilebilmesi adına kullanılabilecek temel yöntemler şu şekildedir:
  1. Avukatlık ve hukuk bürolarından yardım alınması
  2. E-Devlet siteminin kullanılması
  3. Yargıtay resmi internet sitesi aracılığıyla sorgulama.
Daha fazla öğe...

Yakalama kararı nereden öğrenilir?

Yakalama Kararı veya Emri Nasıl Öğrenilir? Mahkemede süren bir yargılama söz konusu ise, kişi hakkında yakalama kararı bulunup bulunmadığı, ilgili mahkeme dosyasının incelenmesiyle anlaşılabilir. Hakkında yakalama emri olanlar, mahkeme dosyasını avukatları aracılığıyla her zaman inceleyebilirler.

Bilirkişi raporu ne zaman gelir?

Hukuk Muhakemeleri Kanununa göre, Bilirkişi raporunun hazırlanması için verilecek süre üç ayı geçemez. Bilirkişinin talebi üzerine, kendisini görevlendiren mahkeme gerekçesini göstererek, süreyi üç ayı geçmemek üzere uzatabilir.

UYAP'tan dosya sorgulama nasıl yapılır?

UYAP, tüm kişilerin kayıtlı olan dava dosyalarını sitesi üzerinden sunuyor. Kişiler UYAP sitesine giriş yaparak, tüm dosyalarınızı görüntüleyebilirsiniz. https://vatandas.uyap.gov.tr/main/vatandas/index.jsp?v=3702 linkini kullanarak UYAP sistemine giriş yapabilir ve dosyanızın olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

E-devlet mahkeme sonucu nasıl öğrenilir?

Bunun için https://vatandas.uyap.gov.tr adresine giriş yapılmalıdır. Mahkemeler ve davalar ile ilgili gerekli dosyaların incelemeleri bu şekilde yapılabilmektedir. Önceden sadece UYAP üzerinden mahkeme kararı sonucu sorgulaması yapılabiliyorken günümüzde UYAP ile e-devlet sistemi bir iş birliği içerisindedir.

Yakalama kararı e devlette görünür mu?

Yakalama kararı, e-devlette görünmez. Ancak, e-devlet şifresiyle girilen UYAP vatandaş portalında mahkeme dosyalarının içine girilerek yargılanan kişi hakkında yakalama kararı olup olmadığı görülebilir.

GBT mi nasıl öğrenirim?

Son zamanlarda vatandaşlar arasında sıklıkla kullanılan online resmi işlemler arasında yer alan e-Devlet Kapısı sistemi içinde de GBT sorgulaması yapılabilmektedir. Vatandaşlar kendi adli geçmişleri, genel kimlik bilgileri ve daha pek çok konudaki veri tabanını online platform üzerinden görüntüleyebilmektedir.

Bilirkişi raporundan sonra mahkeme sonuçlanır mı?

Bilirkişi raporu, hakim veya mahkeme için bağlayıcı nitelikte bir delil değildir. Hakim, karar verirken bilirkişi raporunu da diğer delillerle birlikte serbestçe değerlendirecektir. ... Yargıtay, bilirkişi raporlarının mahkemeyi bağlayıcı değil delilleri değerlendirme vasıtalarından biri olduğunu kabul etmektedir.

Bilirkişi raporu geldikten sonra ne olur?

Bilirkişi raporunun teslimi: Bilirkişi raporu tamamlandığında görevi tevdii eden mercie gecikmeksizin teslim edilmelidir. HMK m. 280 hükmü raporun mahkemeye, CMK m. 67, f. 1 hükmü ise ilgili mercie (Cumhuriyet savcılığına, hâkime veya mahkemeye) teslim edileceğini öngörmektedir.

Bilirkişi raporu ne zaman tebliğ edilir?

6100 sayılı HMK'nın 280/1 maddesine göre; “Bilirkişi, raporunu, varsa kendisine incelenmek üzere teslim edilen şeylerle birlikte bir dizi pusulasına bağlı olarak mahkemeye verir; verildiği tarih rapora yazılır ve duruşma gününden önce birer örneği taraflara tebliğ edilir”.

Internetten dava takibi nasıl yapılır?

Erişim sağladıkları dosyaların evraklarını da elektronik ortamda görebilmektedirler. Bu işlemlerin tümü https://vatandas.uyap.gov.tr adresine T.C. Kimlik Numarası ve e-Devlet şifresiyle girilerek yapılabilmektedir.