PES kumaş ne demek?

İçindekiler:

  1. PES kumaş ne demek?
  2. PES in açılımı nedir?
  3. PES Eski Türkçede ne demek?
  4. PES ne demek TDK?
  5. %100 pes ne demek?
  6. PES kumaş kaliteli mi?
  7. Türk dilinde pes nedir?
  8. Pes gelmek ne demek?
  9. Pes nedir Osmanlıca?
  10. PES kumaş kışlık mı?
  11. PES kumaş esner mi?
  12. Yılmadan kelimesinin anlamı nedir?
  13. Pest ses ne demek?
  14. PES kumaş yazın giyilir mi?
  15. %100 PES kumaş nedir?
  16. Bir hayli ne demek TDK?
  17. Sürün ne anlama gelir?
  18. Fethedilerek ne demek?

PES kumaş ne demek?

Pes kumaş nedir,; Pes polyester iplik kısaltılmış halidir. Polyester kumaş, giyim sektöründe sıkça kullanılan kumaş türüdür. Lif türünün yapay hali olarak bilinmektedir. İpek,yün,pamuk gibi doğal olmayıp, işçilik gerektiren fabrika üretimidir.

PES in açılımı nedir?

PES açılımı Kısaltmalar Sözlüğünde. ... Pro Evolution Soccer (Futbolun Profesyonel Gelişimi olarak tercüme edilebilir.)

PES Eski Türkçede ne demek?

Pes kelimesi Türkçe'de "alçak, aşağı" anlamına gelir. ... Bu sözcük Eski Farsça ve Avesta (Zend) dilinde upa "a.a. (edat ve önek)" sözcüğünden türetilmiştir.

PES ne demek TDK?

Pes kumaş polyester liflerinden yapılan kumaş olarak bilinir. Pes kumaş lifleri ile birlikte pamuk lifleri harmanlanarak giysi üretilir.

%100 pes ne demek?

"Pes kumaş Polyesterin kısaltması olarak kullanılır. Pes kumaş tekstilde son zamanlarda çok daha yoğun kullanılmaktadır. Pamuklu kumaşların yerine alması amacı ile ortaya çıkmış bir üründür. Pamuk özelliğine yakın lifli bir yapısı vardır.

PES kumaş kaliteli mi?

Polyester kumaş, sentetik bir kumaş türü olmasına karşın avantajları bakımından oldukça zengindir. Bu kumaş türü; esnek, kaygan ve sağlam bir yapıya sahiptir. Kumaşın kuruma süresi oldukça kısa olduğundan da genellikle dış giyim ürünleri içeriğine katılmaktadır. Pes kumaşlar genellikle kırışmayan bir yapıdadır.

Türk dilinde pes nedir?

açılımı 'Pro Evolution Soccer' olan oyunun kısaltmasıdır.

Pes gelmek ne demek?

1. Yenilgiyi kabul etmek, pes demek. "Tamam, tavlada senden iyisi yok, pes ediyorum." 2. Yenileceğini anlayıp sırtının yere gelmesini istemeyen pehlivan, yenildiğini kabul anlamına ya "pes ediyorum" demek veya hasmının kispetine eliyle vurarak işaret vermek.

Pes nedir Osmanlıca?

pes / پس Arka, geri, öyle ise.

PES kumaş kışlık mı?

Sık bir dokuma tekniği kullanılarak üretildiği ve hammaddesi polimer olduğu için polyester kumaşlar hava geçirmez. Bu da yazlık kıyafet kullanımında doğru ürün olmayacağını gösterir. Polyester kumaşlar daha çok kışlık ürünlerin hazırlanmasında kullanılır.

PES kumaş esner mi?

parlak, sağlam, esnek, kaygan ve hafif bir kumaştır. Kolayca kurur. Çabuk kurumasından dolayı dış kıyafetlerde tercih edilir. Pek ütü gerektirmez, kırışmaz.

Yılmadan kelimesinin anlamı nedir?

Bir işten gözü korkup vazgeçmek. Bıkmak, usanmak.

Pest ses ne demek?

Pest ses ne demek? Hafif, yavaş ses.

PES kumaş yazın giyilir mi?

Çünkü polyester kumaş hava geçirmez bir etkiye sahiptir ve giydiğinizde sıcaklık hissi verir. Özellikle yazın sıcak havalarda daha da fazla terleteceği için sizi bunaltacak ve rahatsız edecektir.

%100 PES kumaş nedir?

"Pes kumaş Polyesterin kısaltması olarak kullanılır. Pes kumaş tekstilde son zamanlarda çok daha yoğun kullanılmaktadır. Pamuklu kumaşların yerine alması amacı ile ortaya çıkmış bir üründür. Pamuk özelliğine yakın lifli bir yapısı vardır.

Bir hayli ne demek TDK?

Epey, çok, hayli, oldukça: “Kapısını vurmalı, o zaman uyanır açar diye başlayarak bir hayli dırlandı.” -A.

Sürün ne anlama gelir?

Bir insanın bakımı altındaki hayvanların tümü. Birlikte yaşayan hayvan topluluğu. Düzensiz insan topluluğu.

Fethedilerek ne demek?

FETHEDİLMEK – FETHOLUNMAK Açılmak. 2. Ele geçirilmek, zaptedilmek: Tâ Budin'den Irâk'a Mısr'a kadar / Fethedilmiş uzak diyarlardan / Vatan üstünde hür esen rüzgâr / Ses götürmüş bütün baharlardan (Yahyâ Kemal).