Nakdi ücret desteği şartları nelerdir?

İçindekiler:

  1. Nakdi ücret desteği şartları nelerdir?
  2. Nakdi ücret desteği 50 TL oldu mu?
  3. Pandemi ücretsiz izin parası nasıl alınır?
  4. Nakdi ücret desteği uzayacak mı?
  5. Ücretsiz izin parası nereye yatacak?
  6. Ücretsiz izin maaşı kaç ay verilecek?
  7. Nakdi destek ne zamana kadar uzatıldı?
  8. Ücretsiz izin uzayacak mi?
  9. Kısa çalışma ödeneği uzayacak mı?

Nakdi ücret desteği şartları nelerdir?

1-) 1 Aralık 2020 ve sonrasında işe alınan kişiler eğer Ağustos 2020'de sigortalı değil ve işe alındıkları işyerinde Ocak 2019 ila Nisan 2020 döneminde en az sigortalı bildirilen aydaki sigortalı sayısına ilave olarak istihdam edilmişlerse nakdi ücret desteğinden yararlanabiliyorlar.

Nakdi ücret desteği 50 TL oldu mu?

Nakdi ücret desteğinin tutarı nisan ayı ile birlikte günlük net 50 TL'ye yükseltilmişti. Bu çerçevede nisan ayının tamamında ücretsiz izinde olan bir işçiye net 1500 TL nakdi ücret desteği ödenecek.

Pandemi ücretsiz izin parası nasıl alınır?

İlgili şartları sağlayan çalışanların nakdi ücret desteğinden faydalanabilmesi için işverenlerin “https://uyg.sgk.gov.tr/IsverenSistemi” internet adresi üzerinden pandemi ücretsiz izne dahil edilmek istenilen çalışanlar adına “Covid-19 ücretsiz izin işlemleri” menüsü vasıtasıyla gerekli işlemleri tamamlaması ...

Nakdi ücret desteği uzayacak mı?

Daha önce, "Sosyal Koruma Kalkanı kapsamında tarihinde başlatılan Nakdi Ücret Desteği, Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle tarihinden itibaren 30 Haziran 2021 tarihine daha uzatıldı" açıklaması yapılmıştı. ... Destek ödemesi uzatılmazsa 30 Haziran'da sona erecek.

Ücretsiz izin parası nereye yatacak?

Ödemelerin banka hesapları üzerinden yapılacağını anımsatan Bakan Selçuk, sistemde IBAN bilgisi eksik veya hatalı olanların ödemelerinin ise PTT aracılığıyla yapılacağını yineledi. Selçuk, “Ücretsiz izne ayrılan çalışanlarımızın nakdi ücret desteği ödemeleri 8 ve 9 Aralık tarihlerinde yapılacak” dedi.

Ücretsiz izin maaşı kaç ay verilecek?

4857 sayılı İş Kanunu'na eklenen geçici 10. madde ile işverene tarihinden itibaren üç ay süreyle ücretsiz izin kullandırma hakkı verilmişti.

Nakdi destek ne zamana kadar uzatıldı?

Daha önce, "Sosyal Koruma Kalkanı kapsamında tarihinde başlatılan Nakdi Ücret Desteği, Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle tarihinden itibaren 30 Haziran 2021 tarihine daha uzatıldı" açıklaması yapılmıştı.

Ücretsiz izin uzayacak mi?

ÜCRETSİZ İZİN SONA ERİYOR Bugün itibariyle fesih yasağı ve dolayısıyla tek taraflı ücretsiz izne gönderme hakkı veren geçici onuncu madde hükümleri ortadan kalkıyor. Yeni bir uzatma kararı alınmaz ise, bu tarihten sonra artık normal düzene geçiliyor.

Kısa çalışma ödeneği uzayacak mı?

Daha önce alınan kararlar ile uzatılan kısa çalışma ödeneği 30 Haziran 2021 tarihi itibariyle sona erecek. Ekonomide salgın kaynaklı olumsuzlukların sürdüğünü savunan işverenler ise, kısa çalışma ödeneğinin 2021 yılının sonuna kadar devam etmesi talebini yineledi.