Zeyil islemi ne demek?

İçindekiler:

  1. Zeyil islemi ne demek?
  2. Sözleşme zeyilname nedir?
  3. Ihalelerde zeyilname ne demek?
  4. DASK zeyilname olur mu?
  5. ZEYL mi Zeyil mi?
  6. Zeyilname en son ne zaman düzenlenebilir?
  7. Bütün Zeyilnamelerde ekstra prim ödenir mi?
  8. Ihalede zeyilname ne zaman düzenlenir?
  9. Hangi durumlarda zeyilname düzenlenir?
  10. DASK devredilebilir mi?
  11. Kasko Zeyil ne demek?
  12. Zeyil hangi dil?
  13. Zeyil ne zaman yapılır?
  14. Zeyilname ihale tarihinden kaç gün önce düzenlenir?
  15. Ihaleye kaç defa zeyilname düzenlenir?
  16. Bir ihale toplam ne kadar ertelenebilir?
  17. Zeyilname kaç gün önce düzenlenir?
  18. DASK zeyilname nasıl yapılır?

Zeyil islemi ne demek?

Zeyilnameyi ayrıntılı olarak tanımlarsak ise; poliçe ve tecditler üzerinde herhangi bir değişiklik, ilave, iptal gibi durumlar olduğunda düzenlenen belgelere zeyilname denir, yapılan işleme de zeyil denir. Bu belgeler bazen primli, bazen de primsiz olabilir.

Sözleşme zeyilname nedir?

Zeyilname, iki taraf arsında yapılan sözleşmelerde, sözleşme süresi içerisinde her iki tarafın karşılıklı anlaşarak ilgili sözleşme üzerinde değişiklik yaparak ek maddeler eklemesine verilen isimdir.

Ihalelerde zeyilname ne demek?

Bunu dikkate alan kanun koyucu, Kanunun 29/II maddesinde ilan yapıldıktan sonra, tekliflerin hazırlanmasını veya işin gerçekleştirilmesini etkileyebilecek maddi veya teknik hatalar veya eksikliklerin idarece tespit edilmesi veya isteklilerce yazılı olarak bildirilmesi halinde, ihale dokümanında zeyilname (yazılı ilave ...

DASK zeyilname olur mu?

DASK sigortanız varsa ve yeni bir ev satın aldığınız için adres değişikliği yapmak istiyorsanız bu durumda Zorunlu Deprem Sigortası poliçenizde düzenleme yaptırabilirsiniz. Kaskolu aracınızı satıp yerine yeni bir araç aldığınızda var olan kasko sigortasını yeni aracınıza aktarmak için zeyilname yaptırabilirsiniz.

ZEYL mi Zeyil mi?

Eski dilde etek anlamına gelen zeyil sözcüğü dilimize Arapçadan geçmiştir. Kelimenin ''zeyl'' şeklinde kullanımı da yaygındır. Genellikle bir kitabın sonuna yazılan ek kısımları tanımlamak için kullanılır. Dipnot, açıklama ve izahat anlamlarına gelen kelime, resmi sözleşmelerde de geçer.

Zeyilname en son ne zaman düzenlenebilir?

Hazırlanan şartname içerisinde ihale ilanı yapıldıktan sonra dokümanda değişiklik yapılması gerekebilmektedir. İhalenin iptal olmasının önüne geçilmesi amacıyla zeyilname örneği hazırlanır. Zeyilname süresiyse değişiklik yapılacak olan dokümanın son teklif gününden en az 10 gün öncesi olmaktadır.

Bütün Zeyilnamelerde ekstra prim ödenir mi?

( ) Bütün zeyilnamelerde ekstra prim ödenir. ( ) Sigorta bedeli poliçede yazan meblağın dışında belirlenir. ( ) Sigorta primi, sigortacının hasar hâlinde ödeyeceği tazminata karşılık olarak sigorta ettiren tarafından peşinen veya taksitle ödenen ücrettir.

Ihalede zeyilname ne zaman düzenlenir?

İhalenin iptal olmasının önüne geçilmesi amacıyla zeyilname örneği hazırlanır. Zeyilname süresiyse değişiklik yapılacak olan dokümanın son teklif gününden en az 10 gün öncesi olmaktadır. Zeyilname Ne Zaman ve Neden Düzenlenir? Pek çok durumda zeyilname adı verilen evraklara ihtiyaç duyulması söz konusu olabilmektedir.

Hangi durumlarda zeyilname düzenlenir?

Poliçe değişikliği durumunda düzenlenmesi gereken belge, zeyilname olarak adlandırılmaktadır. Ayrıntılı olarak incelenecek veya tanımlanacak ise tecditler ve poliçe üzerinde ilave, iptal veya değişiklik gibi durumlarda düzenlenen belgelere verilen addır. Yapılan bu işleme de zeyil adı verilmektedir.

DASK devredilebilir mi?

Depremin olası zararlarından korumayı amaçlayan Zorunlu Deprem Sigortası DASK poliçenizde zeyil işlemi yapma hakkınız bulunuyor. ... Eğer yeni bir sigorta yapıldıysa mevcut poliçe iptal edilip, meskeni satın alan kişi adına bir “devir zeyili” yapılması gereklidir.

Kasko Zeyil ne demek?

Poliçe değişikliği durumunda düzenlenmesi gereken belge, zeyilname olarak adlandırılmaktadır. Ayrıntılı olarak incelenecek veya tanımlanacak ise tecditler ve poliçe üzerinde ilave, iptal veya değişiklik gibi durumlarda düzenlenen belgelere verilen addır. Yapılan bu işleme de zeyil adı verilmektedir.

Zeyil hangi dil?

Zeyil, Arapça dilinden Türkçe'mize geçmiştir.

Zeyil ne zaman yapılır?

İhale sözleşmelerinde zeyilnameye gerek duyulur. Hazırlanan şartnamede ihale ilanı yapıldıktan sonra dokümanda değişiklik yapılması gerekebilir. İhalenin iptal olmasını engellemek amacıyla zeyilname örneği hazırlanır. Zeyilname süresi ise değişiklik yapılacak dokümanın son teklif gününden en az 10 gün öncesidir.

Zeyilname ihale tarihinden kaç gün önce düzenlenir?

Yapılan bu değişikliklere ilişkin ihale dokümanının bağlayıcı bir parçası olan zeyilname, son teklif verme gününden en az on gün öncesinde bilgi sahibi olmalarını temin edecek şekilde ihale dokümanı alanların tamamına gönderilir.

Ihaleye kaç defa zeyilname düzenlenir?

Zeyilname ile yapılan değişiklikler nedeniyle tekliflerin hazırlanabilmesi için ek süreye ihtiyaç duyulması halinde, ihale tarihi bir defaya mahsus olmak üzere en fazla yirmi gün zeyilname ile ertelenebilir.

Bir ihale toplam ne kadar ertelenebilir?

ihale tarihinin ertelenmesi zorunlu olup, bu erteleme sadece bir defa yapılabilecektir.

Zeyilname kaç gün önce düzenlenir?

Yapılan bu değişikliklere ilişkin ihale dokümanının bağlayıcı bir parçası olan zeyilname, son teklif verme gününden en az on gün öncesinde bilgi sahibi olmalarını temin edecek şekilde ihale dokümanı alanların tamamına gönderilir.

DASK zeyilname nasıl yapılır?

DASK Poliçesinde Değişiklikler (Zeyil İşlemi) Nasıl Yapılabilir?
  1. Poliçedeki bilgilerin eksik veya yanlış yazılması durumunda yetkili acenteye başvurarak düzeltme yapabilirsiniz.
  2. Poliçe vadesi devam ederken adres değişikliği olduğunda yeni tapuya ilişkin yürürlükte olan sigortanız üzerinden zeyil işlemi yapabilirsiniz.
Daha fazla öğe...