Azmak nehrinde tekne turu ne kadar?

İçindekiler:

  1. Azmak nehrinde tekne turu ne kadar?
  2. Azmak Nehri hangi şehirde?
  3. Akyaka Azmak Nehri hangi ilimizde?
  4. Azmak Tekne Turu nereden kalkıyor?
  5. Azmak Deresi hangi ilde?
  6. Azmak Çayı nereye bağlı?
  7. Akyaka ya ne zaman gidilir?
  8. Azmak Deresi nereden doğuyor?
  9. Akyaka Azmak suyu nereden geliyor?
  10. Azmak nehrinde ne yapılır?
  11. Azmak izmir arası kaç km?
  12. Azmak Tekne Turu kaç dakika?
  13. Güzel Köylü Azmak Deresi nerede?
  14. Azmak nehir mi çay mı?
  15. Akyaka pazarı ne zaman?
  16. Muğla Akyaka hangi havaalanına yakın?
  17. Azmak suyu nedir?

Azmak nehrinde tekne turu ne kadar?

Azmak nehri turlarımız sabah 10:00'dan akşam 19:30'a kadar her 15 dakikada bir yapılmaktadır. Azmak nehri tur fiyatı 15TL'dir.

Azmak Nehri hangi şehirde?

Azmak Nehri - Akyaka-Gökova Ula Muğla | Neredekal.com.

Akyaka Azmak Nehri hangi ilimizde?

Muğla'nın Ula ilçesine bağlı olan Akyaka Marmaris ile Muğla'nın arasında yer alıyor. Marmaris'e 30 kilometre, Muğla'ya 17 kilometre uzaklıkta yer alan belde, Gökova Körfezi'nin doğu ucunda bulunuyor.

Azmak Tekne Turu nereden kalkıyor?

Azmak nehri Muğla'nın Ula ilçesine yaklaşık 20 kilometre kadar uzaklıktadır. Muğla otobüs terminalinden her yarım saatte bir kalkan toplu taşıma araçlarını kullanabilirsiniz.

Azmak Deresi hangi ilde?

Muğla ili sınırları içerisinde Akyaka'da yer alan bu doğal güzellik oldukça dikkat çeken bir konumdadır. İçerdiği sazlıkları ve kuş türleriyle de beğeni toplamaktadır. Tatlı su nehri olarak bilinmekte ve cennetten bir köşe olarak da adlandırılmaktadır.

Azmak Çayı nereye bağlı?

Azmak Nehri, Muğla ilinin Ula ilçesi bağlı Akyaka Mahallesi sınırları içerisinde bulunmaktadır. Ula ilçesine 18 km, Marmaris'e 30 kilometre uzaklıkta yer alan belde, Gökova Körfezi'nin doğusunda bulunmaktadır.

Akyaka ya ne zaman gidilir?

Her yaz binlerce tatilseveri ağırlayan Akyaka'yı daha sakinken keşfetmek isterseniz bahar ve kış aylarında gelmeyi tercih edebilirsiniz. Yılın neredeyse dokuz ayı güneşli olan Akyaka'nın yemyeşil doğasında yürüyüş yapabilir, ilkbaharda Gökova Ovası'nın sazlıklarına gelen farklı kuş türlerini gözlemleyebilirsiniz.

Azmak Deresi nereden doğuyor?

Günümüzde hala sessiz, sakin ve dingin tatil alternatifleri arasında bulunarak tercih edilen Akyaka, yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çeker. Azmak Nehri nereden doğar diyecek olursanız, Torosların batıdaki uzantısı olan Sakar Tepesi'nden çıkan kaynak sularının bu nehrin çıkış noktası olduğunu söyleyebiliriz.

Akyaka Azmak suyu nereden geliyor?

Halk dilinde " Su kaynağı" anlamına gelen Azmak Çayının suları Torosların batıdaki uzantısı olan Sakar tepesinden çıkan kaynak sularıymış. ... Suyu sodalı olan Azmak çayı, Akyaka'nın doğusundan başlayıp 2 km'lik bir parkur izleyerek Gökova Körfezi'nden denize dökülüyor ve derinliği yer yer 8 metreyi buluyor.

Azmak nehrinde ne yapılır?

Akyaka Azmak Nehrinde Neler Yapılır Nehir çevresinde yürüyüş yapabilir, tekne turuna katılarak sazlıklar arasında muhteşem bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Dilerseniz kano kiralayarak kendi kendinize güzel bir gezinti yapabilirsiniz.

Azmak izmir arası kaç km?

İzmir Akyaka-Gökova arası mesafe 241 kilometre ve yaklaşık 3 buçuk saat sürmektedir.

Azmak Tekne Turu kaç dakika?

Yaklaşık olarak toplamda 40 dakika süren nehir gezisi ile bölgenin balıklarını canlı görebilirsiniz.

Güzel Köylü Azmak Deresi nerede?

Aplangeç Küçük Azmak Deresi, Muğla'nın Akyaka Köyü'nün yakınında olan Gökova Körfezi'ne dökülen bir deredir. Azmak, kelime olarak küçük su birikintisi ve çay anlamına gelir. Küçük Azmak'ın diğer adı Kadın Azmağı olarak bilinir.

Azmak nehir mi çay mı?

Azmak Çayı Muğla İli Ula ilçesinde Akyaka köyü yakınlarında Gökova Körfezine dökülen bir akarsudur. Azmak Çayına Kadın Azmağı veya Akyaka Azmağı gibi adlar da verilir. Azmak küçük su birikintisi anlamına gelmekle birlikte, burada çay anlamına kullanılmıştır.

Akyaka pazarı ne zaman?

Akyaka köy Pazarı, her çarşamba günü

Muğla Akyaka hangi havaalanına yakın?

Muğla Dalaman Havalimanı, Akyaka'dan yaklaşık 70 km, Bodrum Havalimanı ise 103 km mesafede bulunuyor. Havalimanına ulaştıktan sonra araç kiralayabilir ya da Marmaris dolmuşuna binerek şoföre Akyaka'da ineceğinizi söyleyebilirsiniz.

Azmak suyu nedir?

Azmak Çayı Muğla İli Ula ilçesinde Akyaka köyü yakınlarında Gökova Körfezine dökülen bir akarsudur. Azmak Çayına Kadın Azmağı veya Akyaka Azmağı gibi adlar da verilir. Azmak küçük su birikintisi anlamına gelmekle birlikte, burada çay anlamına kullanılmıştır. ... Kısa fakat su debisi boyuna göre fazla olan bir akarsudur.