Revizyonlu ürün nasıl anlaşılır?

İçindekiler:

  1. Revizyonlu ürün nasıl anlaşılır?
  2. Revizyonlu parça ne demek?
  3. Televizyonda revizyon ne demek?
  4. Defolu TV ne demek?
  5. Revizyon yapmak ne demek?
  6. Spot çamaşır makinesi ne demek?
  7. Fabrikadan revizyonlu ne demek?
  8. 1 revizyon nedir?
  9. Defolu insan ne demek?
  10. Revizyonist görüş nedir?
  11. Spot beyaz eşya ne demek?
  12. Spot ürün ne?
  13. Sıfır teşhir ürün ne demek?
  14. Revizyon mu revizyon mu?
  15. Tıp dilinde revizyon ne demek?
  16. Hatalı ürüne ne denir?
  17. Cep telefonunda outlet ürün ne demek?
  18. Revizyonist ülkeler ne demek?

Revizyonlu ürün nasıl anlaşılır?

revizyonlu ürün
  1. bir malin bir ariza/hasar nedeniyle fabrikadan cikmadan evvel veyahut fabrikadan ciktiktan sonra ilk asamada geri iade alinmasi ve tamir edilip piyasaya verilmesi durumunda aldigi isim. ...
  2. bu tür bir ürünün garanti süresi ya 1 yıldır ya da hiç yoktur.

Revizyonlu parça ne demek?

Revizyon, arızalı bir Turboşarjın yeniden çalışır hale getirilmesi işlemidir. Yeni veya yan sanayi komple Turboşarjlara oranla çok daha ekonomik bir çözüm olmakla birlikte kaliteli ve orijinal parçalarla yapılmış bir revizyon, aracın motor ömrüyle aynı dayanıklılığa sahiptir.

Televizyonda revizyon ne demek?

Bir ürünün tamir gördüğü veya bir ya da birden fazla parçasının değiştiği anlamına gelmektedir. Özellikle led televizyon gibi elektronik aksamı bol olan ürünlerde bu çok tavsiye edilen bir durum değildir.

Defolu TV ne demek?

Defolu ürünler, üretime konu olan bir ürünün, üretim aşamasındaki yapım hatasına sahip olmasıdır.

Revizyon yapmak ne demek?

Yeniden gözden geçirme, düzeltme, yenileme, yenilenme, inceleme, kontrol etme. Bir öğreti ve uygulamayı yeni durum ve koşullar doğrultusunda gözden geçinme.

Spot çamaşır makinesi ne demek?

Spot Eşya; yetkili satıcının çeşitli sebeplerden dolayı elindeki fazla veya satmakta zorlandığı ürünleri, değerinin altında bir fiyatla piyasaya sürmesi ile oluşan ürünlerdir. ... Spot eşya alan yerler ile iletişime geçer istediği kadar adette çamaşır makinesini satar. Tabii satış fiyatı da düşük olur.

Fabrikadan revizyonlu ne demek?

Revizyonlu Ürün Nedir? ... Ancak Arçelik Revizyonlu ürünler kabaca, ürün üretimden çıkıp satışa sunulmadan oluşan düşme devrilme gibi arıza ya da hasar durumlarından ötürü, fabrika tarafından kusurunun ortadan kaldırılarak tekrar satışa sunulmasıdır.

1 revizyon nedir?

Revizyon, meydana gelen çalışmanın incelendikten sonra tekrardan gözden geçirilmesi manasına gelmektedir.

Defolu insan ne demek?

Günlük yaşamda sık sık kullanılan defolu sözcüğü en fazla mal ve ürünler için kullanılır. Bazen de kişilik veya karakteri eksik bulunan insanlar için de hiciv ve argo amaçlı olarak "o kişi defolu" biçiminde kullanılabilmektedir.

Revizyonist görüş nedir?

Sosyalist revizyonizm, Marksist hareketin içinde revizyonizm sözcüğü, önemli Marksist öncüllerin çeşitli fikirlerinin, ilkelerinin ve teorilerinin genellikle burjuvazi sınıfı ile birlik olma benzeri değişiklikler içeren bir revizyondan geçmesi gerektiğine inanan bir düşünce tarzıdır.

Spot beyaz eşya ne demek?

Halk arasında en çok karıştırılan tanımlardan birisi de Spot Eşya kavramıdır. ... Spot Eşya; yetkili satıcının çeşitli sebeplerden dolayı elindeki fazla veya satmakta zorlandığı ürünleri, değerinin altında bir fiyatla piyasaya sürmesi ile oluşan ürünlerdir. Bayii fiyatının altında bir rakama satılmasının sebebi de budur.

Spot ürün ne?

26.03.2021. Terim anlamı itibariyle sıfır ürünlerin, ihtiyaç fazlası olduğu durumlarda veya ufak deformasyonlar sebebiyle satılamayışı durumlarında, gerçek ederinin çok altında satılan ürünlerin satış mağazalarına spotçu denilmektedir. Bunun yanında halk arasında 2. El ürünlerin satıldığı yerler olarak da bilinmektedir ...

Sıfır teşhir ürün ne demek?

Satıcının müşterilere göstermek için sergilediği/teşhir ettiği ürüne, teşhir ürün veya outlet ürün denir. ... Kısaca teşhir ürünler aslında garantisi henüz başlamamış, gözle görülür sorunu bulunmayan (ya da var ola nsorun ürün satışında belirtilmiş olan) sıfır ürünlerdir.

Revizyon mu revizyon mu?

Revizyon, çalışma hayatının farklı dallarında yer etmiş kelimelerden bir tanesidir. ... Revizyon sözcüğü etimolojik olarak incelendiğinde Fransızca kökenli bir kelimedir. Fransızca kökenli olan bu sözcük “révision” kelimesinden alıntıdır. Revizyonun TDK ya göre tekrardan gözden geçirip düzeltme anlamındadır.

Tıp dilinde revizyon ne demek?

Revizyon İngilizce ''revision'' dan gelmektedir. Revizyon ameliyatlarının Türkçe karşılığı düzeltme, düzenleme ameliyatları olarak çevrilebilir. Adından da görüldüğü gibi, önce bir ameliyat yapılmış olmalı ve yapılan ameliyat ya başarısız veya yetersiz olmalı ya da bir komplikasyona sebebiyet vermeli..

Hatalı ürüne ne denir?

Ticaret kanununda belirtilen tanımı ile ayıplı mal; etiketinde, ambalajında, reklamında bildirilenlere uyulmayan, standardında veya teknik düzenlemesinde hata ve eksik olan; tüketicinin beklediği faydaları azaltan veya ortadan kaldıran, her türlü maddi, ekonomik ve hukuki eksiklikleri içeren maldır.

Cep telefonunda outlet ürün ne demek?

Satıcının müşterilere göstermek için sergilediği/teşhir ettiği ürüne, teşhir ürün veya outlet ürün denir. ... Kısaca teşhir ürünler aslında garantisi henüz başlamamış, gözle görülür sorunu bulunmayan (ya da var ola nsorun ürün satışında belirtilmiş olan) sıfır ürünlerdir.

Revizyonist ülkeler ne demek?

Statükocu devletler, İngiltere ve Fransa ile Balkanlar, Orta ve Doğu Avrupa'da bulunan, savaştan elde ettikleri kazanımları korumak amacıyla hareket eden bazı küçük devletler; Revizyonist devletler, Almanya, İtalya, Japonya başta olmak üzere savaş sonu düzenlemelerinden rahatsız olan küçük devletlerdir.