Prostat ilaçları isimleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Prostat ilaçları isimleri nelerdir?
  2. Xatral XL 10 mg ne ise yarar?
  3. Prostat tedavisi için ne yemeli?
  4. Xatral ilacı ne için kullanılır?
  5. Xatral XL 10 mg günde kaç kere kullanılır?

Prostat ilaçları isimleri nelerdir?

Alfa-blokerler, prostatın düz kaslarını gevşeterek belirtileri ve idrar akışını iyileştiren bir grup ilaçtır. BPH'si olan erkeklere en sık önerilen ilaç grubudur. Alfuzosin, Doxazosin, Tamsulosin, Terazosin, Silodosin bu gruptaki ilaçlardandır. İlaçlar tam etkilerini genellikle birkaç haftada gösterir.

Xatral XL 10 mg ne ise yarar?

Alfa bloker dediğimiz piyasada çeşitli değişik isimlerle satılan (Xatral, Cardura, Flomax, Urorec, Tamprost, Floprost) kalıcı tedavici etkisi olmayan, sadece kullanıldığı sürede idrar kesesi ağzını biraz gevşeterek rahat idrar yapmayı sağlayan ilaçlar.

Prostat tedavisi için ne yemeli?

Az yağlı ve yağsız süt ve süt ürünleri, yağsız yoğurt, yumurta akı gibi proteinlerin yanı sıra, tavuk ve hindi eti ile somon balığı ve ton balığı gibi beyaz etli protein kaynakları ve mercimek ile fasulye gibi bitkisel kaynaklı proteinler, prostat sağlığı için olumlu etkiler göstermektedirler.

Xatral ilacı ne için kullanılır?

xatral xl prostat bezinde ve mesanenin boyun kısmında yer alan düz kasları gevşetir. bu kasların gevşemesi idrar yapmayla ilgili belirtilerin iyileşmesini sağlar.

Xatral XL 10 mg günde kaç kere kullanılır?

Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar: XATRAL SR yetişkin erkeklerde kullanılır. Doktorunuz, ilacınızı nasıl ve hangi dozda kullanmanız gerektiğini size söyleyecektir. Önerilen dozaj, günde 2 defa 1 XATRAL SR 5 mg tablettir (10 mg/gün); sabah ve akşam alınır.