Ametist Taşı kimler kullanabilir?

İçindekiler:

  1. Ametist Taşı kimler kullanabilir?
  2. Doğal Ametist taşı ne işe yarar?
  3. Doğal Taş neden çatlar?
  4. Ametist taşının nasıl temizlenir?
  5. Kırılan doğal taş kullanılır mı?

Ametist Taşı kimler kullanabilir?

Fiziksel faydalarının yanı sıra, pek çok manevi faydaları olduğu düşünülüyor. Öfke problemleri yaşayan kişiler, ametist taşlarını kullanarak, bunu bitirme noktasına kadar getirebiliyorlar. Özellikle, öfke patlaması, ani öfke atakları yaşayan kişilere, ametist taşı uzmanlar tarafından öneriliyor.

Doğal Ametist taşı ne işe yarar?

Ametist taşı etraftaki negatif enerjiyi arındırarak pozitif enerji yayar. Psişik saldırılara karşı kalkan görevi görür. Ruhsal farkındalığı uyandırır ve spiritüel gelişimi destekler. Kişiyi alkol, sigara, uyuşturucu gibi bağımlılıklardan arındırarak zihinsel açıklık sağlar.

Doğal Taş neden çatlar?

Bazı kristaller yapı olarak daha hassas olduğu için darbelere karşı dayanıksız olabilir ve daha kolay kırılabilirler. Bazı zamanlarda da kristal öyle çok enerji yüklenir ki enerji yüküne dayanamadığı için çatlar veya ikiye ayrılır.

Ametist taşının nasıl temizlenir?

Ametist taşını temizlemek için en çok tercih edilen yöntem akan bir suyun altında 1-2 dakika bekletmektir. Eğer imkanınız varsa deniz, dere, şelale gibi bir akarsu ile temizlemenizi öneririz.

Kırılan doğal taş kullanılır mı?

Aslında kırık kristaller, bir noktada kişinin yaralarını da sembolize ettiği için iyileşme ve öz şifa meditasyonlarında etkili bir şekilde kullanılabilir. Kimileri de kırılan kristallerin kendini iyileştirmesi için toprağa gömülmesi gerektiğini, toprak ana tarafından şifalanmaları gerektiğini söyler.