Bal arısı sokarsa ne olur?

İçindekiler:

  1. Bal arısı sokarsa ne olur?
  2. Arı sokmasının faydası var mı?
  3. Arı sokmasına karşı ne yapılması gerekiyor?
  4. Bal arısı sokarsa ölür mü?
  5. Bal arısı soktuktan sonra neden ölür?

Bal arısı sokarsa ne olur?

Şiddetli alerjik reaksiyonlarda; kaşıntı, kızarıklık, kurdeşen, ciltte soğukluk, nefes darlığı, boğazda ve dilde şişme, mide bulantısı, kusma, nabız değişiklikleri, ishal, baş dönmesi, bayılma, bilinç bulanıklığı ve bilinç kaybına sebebiyet verebilir.

Arı sokmasının faydası var mı?

Arı sokmasından kaynaklanan sıvı zehir kan dolaşımını hızlandırıyor. Eklem iltihaplarından kaynaklanan ağrıları dindiriyor ve eklem iltihaplarını yok ediyor. Arı sokması tedavisinin belli başlı birkaç hastalık tedavisinde kullanıldığı da belirtiliyor. O hastalıkların başında astım gelmektedir.

Arı sokmasına karşı ne yapılması gerekiyor?

Arı sokmasında öncelikli olarak yapılacak ilk işlem arı iğnesini bulunduğu yerden bir cımbız yardımıyla çıkarmaktır. Sonrasında sabunlu suyla arı sokulan yer iyice yıkanır. Daha sonra da buz uygulaması yapılır. Gerekli hallerde kişiye alerji ilaçları ya da ağrı kesici verilebilir.

Bal arısı sokarsa ölür mü?

Alerjinin yanı sıra arının kaç kez soktuğu, yaşanılan belirtilerin şiddetinde etkili olan bir diğer faktördür. Bal arıları bir kişiyi soktuktan sonra ölür ve yalnızca bir kez sokabilir. Fakat eşek arıları ve yaban arıları gibi farklı türdeki arılar birden fazla kez sokabilir ve sonrasında yaşamaya devam edebilirler.

Bal arısı soktuktan sonra neden ölür?

Bal arısı, iğnesini geri çekmeye çalışsa da bunu başaramaz. Panik halinde hedeften uzaklaşmaya çalışan bal arısının hayvana yapışıp kalmış iğnesi izin vermez ve bal arısının bunu zorlaması sonucu iğne iç organları da çekerek dışarıya çıkarır. Buna bağlı olarak arı dakikalar içerisinde ölür.