Domates salçası Ev yapımı nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Domates salçası Ev yapımı nasıl yapılır?
  2. Nefis Yemek Tarifleri Domates salçası nasıl yapılır?
  3. Domates salçası robotta nasıl yapılır?
  4. Ev yapımı salçaya ne kadar tuz konur?
  5. Nefis Yemek Tarifleri nden salça nasıl yapılır?
  6. Organik domates salçası nasıl yapılır?
  7. Domates Salçasına yağ konur mu?
  8. Salça yaparken yağ konur mu?
  9. Salçaya ne kadar tuz atılır?
  10. 100 kg bibere ne kadar tuz atılır?
  11. 10 kg domatesten ne kadar salça çıkar?
  12. Evde biber salçası nasıl yapılır nefis yemek tarifleri?
  13. Kaynatarak domates biber salçası nasıl yapılır?
  14. 10 kilo domatesten ne kadar salça çıkar?
  15. Kaynatmadan domates salçası nasıl yapılır?

Domates salçası Ev yapımı nasıl yapılır?

Domateslerin yeşil saplarını çıkarın ve bir kaba iri iri doğrayın. Doğradığınız domateslerin üzerine kaya tuzunun yarısını ilave edin. Kapağını kapatın ve 3-4 gün iyice domatesler eriyip, kabukları kolay ayrılır kıvama gelinceye kadar bekletin.

Nefis Yemek Tarifleri Domates salçası nasıl yapılır?

Ev Yapımı Domates Salçası Tarifi Nasıl Yapılır? Yıkadığınız domatesleri 4e böldükten sonra plastik bidonlara doğrayın. Bidonun üstüne bir avuç tuz atın bidonun ağzını kapatıp güneşli bir ortamda(balkon ya da bahçe) beklemeye bırakın. Güneşin etkisiyle domatesler yaklaşık 4-5 gün sonra iyice yumuşayacaktır.

Domates salçası robotta nasıl yapılır?

İlk başta domateslerin suyu çıkana kadar dibi tutmaması için suyu ilave ettim. Domatesler kaynamaya başladıktan sonra, altını biraz kısın, pişsin, sonra süzgece boşaltın suyu süzülsün. Suyu süzülen domatesleri mutfak robotunda iyice parçalayın. Süzülen domates suyunu yemeklerinizde kullanabilirsiniz.

Ev yapımı salçaya ne kadar tuz konur?

Salçanın suyu çekildiğinde ve kıvamı koyulaştığında bir el blender'ı yardımıyla yeniden tüm malzemeyi pürüzsüz bir kıvam alana dek iyice ezin. İçine 3-4 çorba kaşığı kadar kaya tuzu ilave edin.

Nefis Yemek Tarifleri nden salça nasıl yapılır?

İlk önce biber ve domatesleri robottan geçirip tencereye alırız ,daha sonra 2 tatlı kaşığı tuz ekleyip kaynamaya alalım. Kaynamaya bașladıktan sonra suyu iyice kuruyana kadar 1 veya 1 buçuk saat domatesin suyuna bağlı kaynatalım ve bir kezde blenderden geçirelim. Blenderden 10 dakika kadar geçirelim ki pürüzsüz olsun.

Organik domates salçası nasıl yapılır?

Organik Salça Yapımı Taze ve özenle seçilmiş domatesler dörde bölünür ve kaya tuzu ile bir kavanoza kapatılır. Kavanozda suyunu salan domatesler tel bir süzgeçle kavanozdaki suyundan süzülür. Posası kalan domates aynı tel süzgeç ile bir kazana ezilerek kabuk ve çekirdeklerinden ayrılmış bir halde bir kazana düşer.

Domates Salçasına yağ konur mu?

- Salça koyduğunuz kavanozların içerisine muhakkak zeytinyağı ekleyin. Eklediğiniz zeytinyağı salçanızın küflenmesini önleyecektir. ... - Aynı zamanda salçanın bozulmaması için içerisine az bir miktarda kekik ilave edebilirsiniz. Katkı maddesi kullanmadan ve yazın mevsiminde yetişmiş olan domateslerle salça yapabilirsiniz.

Salça yaparken yağ konur mu?

Salçanızı koyduğunuz kavanozların içerisine mutlaka salçanın üzerini örtecek kadar zeytinyağı ile kaplayın. Bu şekilde yaptığınızda salçanızın hava ile temasını kesmiş olur ve bozulmasını engellersiniz. Bu sayede zeytinyağı salçanızın küflenmesini önlemiş olacaktır.

Salçaya ne kadar tuz atılır?

Kenara aldığımız salçaları kavanozlara doldurup sıcak kapak ile birlikte kapatalım.Bu yöntem uzun süre salçanın bozulmaması için gereklidir. Bu arada salçaya konulan tuz oranı %5 ideal kıvamdır.Yani 1 kg salça için 50 gram tuz.

100 kg bibere ne kadar tuz atılır?

Bu çok sağlıklı bir yöntem değil. Salçanın daha kolay ve kısa sürede kuruması için ince serilmesi ve sık sık karıştırılması gerekiyor. Ayrıca 100 kilo salçaya en fazla 8 kilo ile 10 kilo arasında tuz ilave edilir. Çünkü tuz insan sağlığı için zararlıdır.

10 kg domatesten ne kadar salça çıkar?

Domates salçası için aldığınız domatesin büyüklüğü, sululuğu çıkaracağınız salçanın miktarını değiştirmektedir. Sulu bir domatesten daha fazla salça etmeniz mümkün. Ancak ortalama olarak 10 kilo domatesten 1 kilo salça elde edilir.

Evde biber salçası nasıl yapılır nefis yemek tarifleri?

Kolay Kırmızı Biber Salçası Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Kırmızı biberleri güzelce yıkayın Üsten kesin tohumlarını çıkartın. ...
  2. Tencereye koyup az suyla kaynatılır. ...
  3. Soğuduktan sonra kabuklarından ayırmak amacıyla tel süzgeçten geçirilir.
  4. Tekrar tencereye alınır kaynatılır kaynarken içine tuzu ve zeytinyağı eklenir.
Daha fazla öğe...

Kaynatarak domates biber salçası nasıl yapılır?

Salça Yapımı ( Kaynatarak) Tarifi Nasıl Yapılır? Domatesler yıkanır gelişi güzel kesilerek büyük tencereye konur, üzerine kırmızı biberler yıkanır, çekirdekleri çıkarılır ,gelişi güzel kesilerek domateslere ilave edilir, arada karıştırarak iyice yumuşayıncaya yaklaşık 1 saat kadar pişirilir ve blender ile iyice ezilir.

10 kilo domatesten ne kadar salça çıkar?

Domates salçası için aldığınız domatesin büyüklüğü, sululuğu çıkaracağınız salçanın miktarını değiştirmektedir. Sulu bir domatesten daha fazla salça etmeniz mümkün. Ancak ortalama olarak 10 kilo domatesten 1 kilo salça elde edilir.

Kaynatmadan domates salçası nasıl yapılır?

Doğradığımız domatesi 5 kiloluk 5 plastik pet kavanoza bölüştürüyoruz. Her kavanoza yarım bardak tuz serpiyoruz ve kavanozun kapağını kapatıp güneşe koyuyoruz. Domatesler yumuşayıp iyice diriliğini kaybedene kadar güneşte bekletiyoruz. Elinize aldığınız zaman iyice dağılacak kıvamda olmalı.