Salatalık bitkisi nasıl yetiştirilir?

İçindekiler:

  1. Salatalık bitkisi nasıl yetiştirilir?
  2. Salatalık fidesi nasıl büyütülür?
  3. Salatalık bitkisinin yaprakları neden sararır?
  4. Salatalığa ne zaman gübre verilir?
  5. Kornişon salatalık hangi gübre kullanılır?
  6. Bir kök salatalık kaç kilo verir?
  7. Havuç kaç günde filizlenir?

Salatalık bitkisi nasıl yetiştirilir?

Saksınızı toprakla doldurduktan sonra toprağın orta kısmında çok derin olmayacak şekilde oyuk açın. Bu oyuğun içine dikkatlice salatalık tohumlarını yerleştirin. 1 saksı için 8-10 adet tohum yeterli olacaktır. Tohumları oyuğa koyduktan sonra üzerine yeniden toprak serpiştirin.

Salatalık fidesi nasıl büyütülür?

Salatalık tohumlarını koymadan önce toprağı püskürtme (fıs fıs şişe) yardımıyla üstten nemlendirin. Tek fidelik saksılara 2 tohum atın. Biri çıkmazsa diğeri yedek olacaktır. 50 cm çapında saksı ya da damacanalarda ise bir daire çizecek şekilde çok dış kenara yanaşmadan 5-6 tohumu aralıklarla ekin.

Salatalık bitkisinin yaprakları neden sararır?

Olumsuz koşullar altında meyve ve yaprakların beslendiği üst kısımlarına besin sağlamaya odaklandıklarından büyük bir stres altına girerler. Salatalık yaprakları sadece sarı olmaz, aynı zamanda kıvrılabilir. ... Hastalık ve toprakta bir eksiklik yoksa yaprak sararmasının en büyük nedeni sulama hatasıdır.

Salatalığa ne zaman gübre verilir?

Bitkinin ilk dönemdeki besin maddelerini almaya yeterli ve yardımcı olacaktır. Dikimden hemen sonra bolca can suyu verilmesi gereklidir. Havalar aşırı sıcak ise azar azar her gün sulama yapılabilir. Can suyundan 7-10 gün sonra ilk gübreleme fosfor ağırlı gübreler ile yapılır.

Kornişon salatalık hangi gübre kullanılır?

Kornişon gübreleme nasıl yapılır; 2 veya 3 ton iyi yanan hayvan gübresi verilmektedir. DAP 25 veya 30 kg/dekara verilmektedir. 3:15 gübresi de aynı şekilde toprak hazırlığı sırasında verilmektedir. Sulama sistemine göre gübreleme programı yapılmaktadır.

Bir kök salatalık kaç kilo verir?

7 ) Salatalık : Ortalama 25 adet tohum kullanılır. Kök başına 1 kg verimden 25 kg verim.

Havuç kaç günde filizlenir?

işlenmiş toprağa havuç tohumlarını yerleştiriniz ve üstünü ince elenmiş toprakla 2 cm arasında kapatınız.Toprak yüzeyini şeffaf bir naylonla kapatınız.Periyodik olarak toprağı nemlendiriniz. Çimlenme tahmini 10-12 gün içerisinde gerçekleşecektir.