Selectra ne zaman işe yarar?

İçindekiler:

  1. Selectra ne zaman işe yarar?
  2. Selectra bırakınca ne olur?
  3. Selectra ne zaman bırakılmalı?
  4. Antidepresan etkisi ne kadar sürer?
  5. Psikiyatri ilaçları birden bırakılırsa ne olur?

Selectra ne zaman işe yarar?

Selectra, SSRI (seçici serotonin geri alım inhibitörleri) grubuna dahil bir antidepresandır. Etken maddesi sertralindir. Selectra, depresyon, obsesif kompulsif bozukluk, anksiyete, panik bozukluk, travma sonrası stres bozukluğu ve adet öncesi sendromu tedavisinde kullanılır.

Selectra bırakınca ne olur?

Antidepresanı bırakanların yaklaşık `'ında unutkanlık ve dalgınlık belirtileri aynı anda görülür. Birçok kişide, yoksunluk sendromu olarak adlandırılan bulgular ortaya çıkabilir. Kişi duygularını kontrol etmekte güçlük çekebilir, fevri davranışlar sergileyebilir. Bu süreç genelde bir hafta on gün sürer.

Selectra ne zaman bırakılmalı?

Doktorlar genellikle 2-4 hafta süren ve ilacı azaltarak bırakmayı öngören bir bırakma süreci önerirler ve bu süreçte gerçekleşen değişimleri takip etmek isterler. Doktor kontrolünde de olsa, antidepresanı bırakmak her zaman hoş bir deneyim olmayabilir.

Antidepresan etkisi ne kadar sürer?

Bu nedenle hastaya özel antidepresan kullanılır yani tedavi planı kişiye uygun olarak belirlenir. Antidepresan grubu ilaçların etkisi, bir iki gün içinde değil ilaç kullanılmaya başladıktan iki hafta sonra hissedilir ve 8'inci haftaya kadar aşamalı olarak devam eder.

Psikiyatri ilaçları birden bırakılırsa ne olur?

İlacı aniden bırakmak; 'kesilme sendromu' ya da 'yoksunluk sendromu' denilen tabloya yol açabiliyor. İlacı bıraktıktan bir-iki gün sonra aşırı sıkıntı, üzüntü, heyecan hali, çarpıntı hissi, şuur bulanıklığı, dalgınlık görülebilir. Ayrıca uykusuzluk ya da uyuklama hali ortaya çıkabilir.