Askerlikte uzun dönem nasıl çıkar?

İçindekiler:

  1. Askerlikte uzun dönem nasıl çıkar?
  2. 2 yıllık üniversite mezunu asker olabilir mi?
  3. Askere er olarak giden subay olabilir mi?
  4. 2 yıllık üniversite mezunları kaç ay askerlik yapıyor?
  5. Önlisans mezunları subay olabilir mi?
  6. Yedek astsubaylık neye göre çıkıyor?
  7. Er subay olabilir mi?
  8. Aynı aileden 2 kişi askere gider mi?

Askerlikte uzun dönem nasıl çıkar?

Askerliğin uzun dönem çıkması meslekçi veya takım komutanı olarak iki şekilde olur. T.K.(Takım Komutanı) olunması durumunda yaklaşık üç ay para almadan acemilik eğitimi yapılıp usta birliğine gidilir. Sekiz ay asteğmen olarak görev yaptıktan sonra son bir ay teğmen olarak görev yapılır.

2 yıllık üniversite mezunu asker olabilir mi?

Liseyi bitirmiş olan adaylar, astsubay olmak için başvuruda bulunabilirler. ... Lise bittikten sonra üniversite sınavlarından alınan puan ile beraber askeri mülakatlara girip yeterli görüldüğü durumda astsubay olunabilir. Bir başka alternatif ise üniversitelerin lisans ya da önlisans bölümlerinden mezun olmaktır.

Askere er olarak giden subay olabilir mi?

6 Ay askerlik yapan kısa dönem erler de subay olarak askerde kalabilmektedirler. Kısa dönem erler yukarıda belirttiğimiz Subay Olarak Askerde Kalma Şartlarını yerine getiriyorsa subay rütbesiyle askerde kalabilmektedirler.

2 yıllık üniversite mezunları kaç ay askerlik yapıyor?

Üniversite ve MYO mezunlarının askerlik süresi 2 ayın sonunda 10 ay boyunca kıtalarda görev yapacaklar ve maaş da alacaklar. 10 ay sonunda dileyen ve gerekli koşulları sağlayan astsubay olabilecek.

Önlisans mezunları subay olabilir mi?

Yurtiçi ve Yurtdışı Lisansüstü Öğrenimi Ön lisans diploması ile mezun olan öğrencilerin lisans tamamlama olanakları bulunmaktadır.Böylece dört yıllık fakülte mezunu olan astsubaylar, yıllık olarak belirlenen kontenjanlar dâhilinde, muvazzaf subaylığa geçiş sınavlarına girebilmektedir.

Yedek astsubaylık neye göre çıkıyor?

Uygun özelliklere sahip kişilere öncelik verilir. Yaş, sağlık durumu, eğitimi, mesleği, yabancı dile hakimiyeti, üniversiteyi kaç derece ile bitirdiği, fiziki özellikleri başta olmak üzere pek çok etken kontrol edilir ve uygun aday adayları arasından seçimler gerçekleştirilir.

Er subay olabilir mi?

6 Ay askerlik yapan kısa dönem erler de subay olarak askerde kalabilmektedirler. Kısa dönem erler yukarıda belirttiğimiz Subay Olarak Askerde Kalma Şartlarını yerine getiriyorsa subay rütbesiyle askerde kalabilmektedirler.

Aynı aileden 2 kişi askere gider mi?

İki kardeşin aynı anda askere gidip gidemeyeceği merak edilenler arasında yer alıyor. ... Kanuna göre iki kardeşten birisi hizmet için çağırıldığında anne ve babanın talebi ile diğer kardeşin askerlik hizmeti ilk kardeşin askerliği bitene kadar ertelenebilecek.