Yeşil pasaport alma şartları nelerdir?

İçindekiler:

  1. Yeşil pasaport alma şartları nelerdir?
  2. Memur çocuğu yeşil pasaport kaç yaşına kadar?
  3. Yeşil pasaport kimler alabilir 2021?
  4. Anne baba üzerinden yeşil pasaport alabilir mi?
  5. Yeşil pasaport öğretmenler hangi kademede alınır?
  6. Yeşil pasaport hakkı kaç yaşına kadar?
  7. Lise mezunu yeşil pasaport alabilir mi?
  8. Bir doktor ne zaman yeşil pasaport alır?
  9. Emekliler için yeşil pasaport nasıl alınır?
  10. Devlet memur anne babaya yeşil pasaport alabilir mi?
  11. Gazi çocuğu yeşil pasaport alabilir mi?
  12. Devlet memuru yeşil pasaport kaç yılda?
  13. Yeşil pasaport istifa edince iptal olur mu?
  14. Babadan alınan yeşil pasaport kaç yaşına kadar geçerli?
  15. Kız çocukları kaç yaşına kadar yeşil pasaport?
  16. Yeşil pasaport nasıl alınır 2021?

Yeşil pasaport alma şartları nelerdir?

Kimler Hususi (Yeşil ) Pasaport Alabilirler?
  • · Özelleştirilmeden önce hususi pasaport alma hakkını elde etmiş bulunmak,
  • · Kuruluş sermaye payının en az Q'i devlete ait kamu kuruluşu olmak,
  • · Sosyal Güvenlik yönünden T.C. ...
  • · Kamu görevlisi olmak,
Daha fazla öğe...

Memur çocuğu yeşil pasaport kaç yaşına kadar?

18 yaşın altında öğrenci olmasa da pasaport başvurusu yapılabilmektedir. 18 yaşını geçmiş ve engeli olan çocuklar için pasaport talep edilirken Sağlık Kurulu Raporu da verilmelidir.

Yeşil pasaport kimler alabilir 2021?

– 1.,2. ve 3. derece kadro karşılığı çalışan diğer kamu görevlilerine, Devlet memuru ve kamu personeli farklı şeyler mi derseniz, bu madde, devlette kadrolu olmayan, ancak sözleşmeli çalışan personeli ifade ediyor. Bu personel içinden 1,2 ve 3. derece kadro karşılığı olanlar da yeşil pasaporta hak kazanır.

Anne baba üzerinden yeşil pasaport alabilir mi?

DEVLET MEMURUNUN YEŞİL PASAPORT HAKKINDAN KARDEŞLERİ DE YARARLANABİLİR ? Bu itibarla hususi damgalı pasaport alma hakkı bulunan kamu görevlilerine bağlı olarak bunların anne, baba ve kardeşlerine yeşil pasaport verilmesi mümkün bulunmamaktadır.

Yeşil pasaport öğretmenler hangi kademede alınır?

Öğretmenler açısından değerlendirmek gerekirse; öğretmenler ilgili pasaport kanununa göre 1, 2 ve 3. derece kadrolarda görev yaptığı anda yeşil pasaport alabilir.

Yeşil pasaport hakkı kaç yaşına kadar?

Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Emlak Bankası çalışanlarına, 2017'de çıkan “İhracatçılara Hususi Damgalı Pasaport Verilmesine İlişkin Esaslar” isimli yasa gereğince belirli ihracat oranlarını geçmiş iş adamlarına, Yeşil pasaport alma hakkı bulunan kişilerin 25 yaşını aşmamış çocuklarına ve eşine yeşil pasaport verilir.

Lise mezunu yeşil pasaport alabilir mi?

1- Devlet memurlarının hususi damgalı (Yeşil) pasaport alabilmek için 1, 2 ve 3 üncü dereceli memur kadrolarında bulunmak gerekmektedir. ... 3-Lise mezunu 3'üncü derecede ihdas edilmiş bir unvanlı kadroya atanması halinde yeşil pasaport alması mümkündür.

Bir doktor ne zaman yeşil pasaport alır?

çünkü zaten devlette çalışan doktorlara tıpkı diğer memurlar gibi 10 yıl yada 3-1 kademe dereceye geldiğinde yeşil pasaport kullanım hakkı verilir.

Emekliler için yeşil pasaport nasıl alınır?

Yeşil Pasaport Nasıl Alınır? Hususi pasaport başvurusu yapacak kişilerin gerekli belgeleri tamamlayarak ve gerekli ödemeleri yaparak il nüfus müdürlüklerine başvurmaları gerekir. Yeşil pasaport başvurusu için randevu Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü sayfasından online olarak alınabilir.

Devlet memur anne babaya yeşil pasaport alabilir mi?

DEVLET MEMURUNUN YEŞİL PASAPORT HAKKINDAN KARDEŞLERİ DE YARARLANABİLİR ? Bu itibarla hususi damgalı pasaport alma hakkı bulunan kamu görevlilerine bağlı olarak bunların anne, baba ve kardeşlerine yeşil pasaport verilmesi mümkün bulunmamaktadır.

Gazi çocuğu yeşil pasaport alabilir mi?

Şehit eşleri ve çocukları, gaziler ve bunların eş ve çocuklarına “Pasaport Kanunu'nun 14-A maddesine göre; Devlet memuriyetindeki hizmet süreleri, taşıdıkları unvan ve/veya rütbeleri itibariyle bugün Hususi Damgalı Pasaport almaya hak kazanan emsalleri gibi değerlendirilerek Hususi Damgalı pasaport verilir.” ( Şehit eş ...

Devlet memuru yeşil pasaport kaç yılda?

Hususi pasaport, devlet adına çalışan memurlara ve belirli şartları taşıdıkları sürece bu memurların ailelerine, 5 yıllık süre ile verilen pasaport türüne denir. Yeşil renkli olduğu için yeşil pasaport olarak da adlandırılır.

Yeşil pasaport istifa edince iptal olur mu?

Ek 4. maddeye göre, yeşil pasaport hakkını elde etmeden istifa eden TSK mensupları da dahil kamu görevlileri; birinci, ikinci veya üçüncü derecelerde kendi unvan veya rütbelerine ait kadro bulunması halinde aynı kıdem ve rütbeye sahip emsallerinin yeşil pasaport alma hakkını elde ettikleri tarihte müstafi olsalar dahi ...

Babadan alınan yeşil pasaport kaç yaşına kadar geçerli?

Yeşil pasaport alma hakkı bulunan kişilerin 25 yaşını aşmamış çocuklarına ve eşine yeşil pasaport verilir.

Kız çocukları kaç yaşına kadar yeşil pasaport?

18 yaşından büyük erkek ve kız çocukları anne veya babalarının yeşil yada gri pasaport haklarından bekar olmaları, gelir getiren bir işte çalışmamaları, hak sahibi anne babalarıyla birlikte ikamet etmeleri ve öğrenci olduklarını belgelemeleri halinde 25 yaşına kadar faydalanabilecekler.

Yeşil pasaport nasıl alınır 2021?

İl Nüfus Müdürlüğünden Randevu Alın epasaport.gov.tr adresinden, seçtiğiniz İl Nüfus Müdürlüğü'nün takvimini görüp size uygun olan bir zamana randevu alabilirsiniz. Yeşil pasaport başvurusu sadece İl Nüfus Müdürlüğü'nden yapılabilmekte ama herhangi bir şehirde başvurabilirsiniz.