Kanın pıhtılaşmasına ne iyi gelir?

İçindekiler:

  1. Kanın pıhtılaşmasına ne iyi gelir?
  2. Kan pıhtılaşma testinin adı nedir?
  3. Kan pıhtılaşma bozukluğu nedir?
  4. Kan pıhtılaşması için hangi doktora gitmeliyim?
  5. Kan pıhtılaşma testleri nelerdir?
  6. Kan pıhtılaşma testi ne zaman yapılmalı?
  7. Pıhtılaşma bozukluğu ne eksikliğinde görülür?
  8. Kan pıhtılaşması hamileliği nasıl etkiler?

Kanın pıhtılaşmasına ne iyi gelir?

Kanın pıhtılaşmasını önlemek amacı ile doktorunuz tarafından önerilen kan sulandırıcı ilaçlar, kanın pıhtılaşmasını sağlayan K vitamini aktivitesini azaltarak pıhtı oluşumunu engeller. Bu ilaçlar warfarin, coraspirin, ecopirin gibi etken maddeler içerir ve genel olarak coumadin adıyla tanınırlar.

Kan pıhtılaşma testinin adı nedir?

Kanın pıhtılaşma sürecini ölçen testlere INR testi adı verilmektedir. Genellikle her hasta için uygulanmamaktadır. Fakat bazı durumlarda gerekli olur. Bu testler kan sulandırıcı ilaç tedavileri dönemlerinde yapılmaktadır.

Kan pıhtılaşma bozukluğu nedir?

Pıhtılaşmayı önleyen herhangi bir aksaklık akan kanın durmasını da önler ve önlenemeyen kanama yüzünden bir çok sağlık sorunu ortaya çıkar. Bu tür durumlara pıhtılaşma bozuklukları denir. Pıhtılaşmanın gerçekleşmediği hastalıklar bazen hayatı tehdit eden ağır kanamalarla sonlanabilir.

Kan pıhtılaşması için hangi doktora gitmeliyim?

Bedeninizin herhangi bir noktasına kan pıhtılaşması belirtilerini fark ettiyseniz, olası bir rahatsızlığı önlemek için tıbbi destek almalısınız. Bu nedenle hiç vakit kaybetmeden doktora gitmeniz gerekecektir. Kan pıhtılaşması şikayeti ile “Dahiliye, Hematoloji, Tıbbi Genetik” bölümlerine gidebilirsiniz.

Kan pıhtılaşma testleri nelerdir?

Kanamaya eğilimli bir hastaya ilk yaklaşımda ya da genelde herhangi bir cerrahi girişimden önce hastalara uyguladığımız rutin tarayıcı pıhtılaşma testleri protrombin zamanı (PZ), aktive parsiyel tromboplastin zamanı (aPTZ) ve trombin zamanı (TZ)' dır.

Kan pıhtılaşma testi ne zaman yapılmalı?

Trombofili taraması ayrıca antifosfolipid antikorları ile birlikte olan akkiz (kazanılmış) trombofilileri de içerir. Laboratuvar testleri mümkünse trombotik olaydan uzak bir dönemde (6 hafta sonra) ve hasta gebe değil iken ve antikoagulan tedavi yada hormon tedavisi almadığı bir dönemde yapılmalıdır.

Pıhtılaşma bozukluğu ne eksikliğinde görülür?

Kanda “pıhtılaşma faktörü” olan bir proteinin eksikliği sonucu hemofili ortaya çıkar. Pıhtılaşma faktörü, normal kan pıhtılaşması için gerekli bir proteindir. Bu proteinler, kan pıhtısına yardımcı olmak için trombositlerle çalışır.

Kan pıhtılaşması hamileliği nasıl etkiler?

Pıhtılaşma eğilimi hastalığı olanlar gebe kaldıklarında bu kılcal damarlarda çok küçük pıhtılar oluşur ve tıkanma yapar. Bu durum bebeğin beslenmesini ve dolayısıyla da gelişimini bozar ve sonunda düşük olur.