Siğil nedir neden olur?

İçindekiler:

  1. Siğil nedir neden olur?
  2. Siğiller nasıl geçer?
  3. Incir sütü siğile iyi gelir mi?
  4. Ayakta siğil evde nasıl tedavi edilir?

Siğil nedir neden olur?

Siğiller, cildimizin üst tabakasına bir virüsün yerleşmesi sonucu ortaya çıkan, iyi huylu deri kabartılarıdır. Siğile neden olan virüslere HPV (human papillomavirus) denir. Bir şekilde cildinizde kesik ya da yaralanma olduğunda bu virüslerden birini kapma olasılığınız yükselir.

Siğiller nasıl geçer?

Tedavide sıklıkla salisilik asit çözeltisi içeren ilaçlar, kriyoterapi adi verilen dondurma yöntemi ya da cerrahi prosedürler uygulanır. Tedavi sonrası bazı kişilerde HPV virüsü pasif duruma geçer ve siğil tekrarlamaz. Bazı bireylerde ise bağışıklık sistemi zayıflığı nedeniyle tekrarlama olasılığı vardır.

Incir sütü siğile iyi gelir mi?

İncir sütü siğil tedavisinde etkili sonuçlar vermektedir. Ayrıca incir sütü et beni gibi ciltteki belirgin rahatsızlıklara da iyi gelmektedir. El üzerinde oluşan siğilleri doğal yöntemlerle temizlemek için incir sütünü tercih edebilirsiniz.

Ayakta siğil evde nasıl tedavi edilir?

Tedavi için elma sirkesi, vazelin,tıbbi yapıştırıcı bant ve bir parça pamuk gereklidir. Vazelin siğile veetrafındaki etkilenmemiş bölgeye uygulanmalıdır. Elma sirkesi pamuğa dökülür vesiğile uygulanır. -Elma sirkesi uygulaması başlangıçta epey ağrı vericiolabilir.